Art
Cultura 14/05/2011

Les 12 apostes de l'ARA per a la Nit dels Museus

Més de 50 centres de tot el país obren portes aquesta nit, de franc, de les 7 de la tarda fins a la 1 de la matinada per oferir tot el seu fons i un seguit d'activitats extra capaces d'atraure gent de totes les edats i condicions. Us oferim dotze apostes segures. Qui no surt és perquè no vol!

Redacció
3 min
Una tarda al 'Zoo' dels Standstill

Barcelona1. CCCB (Barcelona, Montalegre 5): 'La Trieste de Magris'. El centre del Raval obre les portes de la seva gran exposició literària de la temporada, la dedicada a la ciutat de l'escriptor italià Claudio Magris. Cruïlla de cultures entre Itàlia, Eslovènia i Àustria, i base de molts escriptors, de Joyce a Svevo.

2. Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (l'Hospitalet de Llobregat, Av. Josep Tarradellas 44): 'Antoni Llena. SOS: senyals de fum des d'un subsòl'. Una bona manera de descobrir el genial creador català a través de centenars de dibuixos d’aquests darrers anys, i algunes obres dels anys seixanta.

3. Cosmocaixa (Barcelona, Isaac Newton 26): Off Loop: 'Anarcadia'. De 22 h a 1 h. Projecció d'una peça de vídeo construïda a partir de filmacions al desert de Kazakhstan. Una bona manera d'entrar al festival de videoart Loop.

4. Espai Cultural Caja Madrid (Barcelona, Pl. Catalunya 9): Live Cinema: 'Unstable society'. 21 h. El film, d'una hora de durada, narra una història fictícia situada en un moment anterior a l'actual crisi econòmica i social, que examina com repetim els errors del passat, alhora que qüestiona el valor de la imatge documental d'arxiu.

5. Fundació Antoni Tàpies (Barcelona, Aragó 255): 'eGolem'. 20 h. Treball audiovisual en procés d'Eugeni Bonet comentat per l'autor en el marc del Festival Internacional de Poesia de Barcelona.

6. Fundació Joan Miró (Barcelona, Parc de Montjuïc s/n): 'Genius Loci': Una exposició amb Els Amics de les Arts, Hidrogenesse, Illa Carolina, Internet2, Manos de Topo, Mishima, Mürfila, Standstill, The Pinker Tones i Za!. Segur que algú tocarà, aquesta nit.

7. La Capella (Barcelona, Hospital 56): Jingle performance. 22 h. Actuació cantada de propaganda publicitària de l'obra de l'artista Laia Estruch. La manera de descobrir l'art més jove i les tendències més radicals.

8. MNAC (Barcelona, Parc de Montjuïc): Espai educART. Grans i petits són convidats a participar en tres activitats lúdico-educatives a l'entorn de l'exposició 'Realisme(s). L'empremta de Courbet'. Una bona manera de passar la nit en companyia de tota la família.

9. MUHBA-Monestir de Pedralbes (Barcelona, Bda. del Monestir 9): Recital de poesia medieval. 19 h, 19.30 h i 20 h. Dolors Miquel, autora de Cap home és visible. Poesia catalana medieval oferirà una lectura poètica. Posteriorment es podrà visitar el monestir de Pedralbes.

10. Museu del Cinema (Girona, Sèquia 1): Col·lecció Tomàs Mallol. Els museus gironins obren de les 20 h a la mitjanit. Al del cinema, podreu gaudir de la magnífica col·lecció de Tomàs Mallol, única a Europa.

11. Centre d'Art La Panera (Lleida, Pl. Panera 2): redUniform. 20.30 h i 22.30 h. redUniform és un espectacle audiovisual en què redFrik (Fredrik Olofsson) assumeix el paper d'un mag vestit de vermell que té una gran fascinació per les esferes d'aquest mateix color i els sons sorollosos. A l'Església romànica de Sant Martí.

12. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Tarragona, pl. del Rei 5): Odi et amo. 22 h. Concert a càrrec de Laura Rodríguez, Maike Burgdorf, Anna Casademunt i M. Àngels Gutiérrez, que intentaran recrear al voltant de la iconografia clàssica del MAT, la Camerata Floretina del segle XVI. Una experiència vocal.

stats