ART
Cultura 16/05/2012

Arriba la 35a edició de la Nit dels Museus

El vespre del pròxim dissabte 3.000 museus de 40 països obriran les portes de franc fins a la una de la matinada. A Barcelona se n'hi sumaran 52, que presentaran més de 100 exposicions i 200 activitats especials

Ara
2 min
El MACBA de nit / GENCAT

BarcelonaEl proper dissabte, 19 de maig, 52 museus de Barcelona –6 més que l'any passat– i l'àrea metropolitana participaran a La Nit dels Museus 2012 amb més de 100 exposicions i més de 200 activitats especials. Aquesta iniciativa està promoguda pel Consell Internacionals dels Museus i vol conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. Enguany se'n celebra la 35a edició, amb el lema 'Museus en un món canviant. Nous reptes, noves inspiracions'. En total, s'hi sumaran 3.000 museus de 40 països, que obriran les portes de manera gratuïta i realitzaran activitats especials, com visites guiades, concerts i recitals de poesia.

A Barcelona, els organitzadors han creat sis rutes per als museus de Barcelona:

1. De Montjuïc a l'Hospitalet. Inclou museus com el CaixaForum, Fundació Joan Miró i MNAC.

2. De l'Eixample a Gràcia. Inclou La Pedrera, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu Egipci de Barcelona i el Museu del Modernisme Català.

3. Del Gòtic al Mar. Es podran visitar l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, el Dhub, el Museu d'Història de Barcelona i l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

4. Del Raval al Port. Conté el CCCB, el Macba, el Museu Marítim de Barcelona i La Virreina Centre de la Imatge.

5. Santa Coloma - Badalona - Fòrum - Glòries. Inclou: el Museu Europeu de Pintura Contemporània, el Museu de Badalona, el Museu Blau i el Museu de la Música de Barcelona.

6. Pedralbes - Esplugues - Cornellà. Inclou: el CosmoCaixa, el Museu Agbar de les Aigües i el Museu de Ceràmica de Barcelona.

Es poden consultar les activitats dels museus d'arreu de Catalunya en aquest enllaç.

La Nit dels Museus a les xarxes socials

Barcelona Cultura informarà dels temes relacionats amb aquest esdeveniment amb el 'hashtag' #bcnesmuseu i els usuaris el podran utilitzar per comentar les seves experiències. Les fotografies preses amb l'aplicació Instagram que incloguin aquesta mateixa etiqueta pujaran automàticament al web de la Nit dels Museus. Totes aquelles persones que ho facin o que facin 'check-in' al Foursquare entraran en el sorteig de 5 entrades dobles (1 doble per cada tuit guanyador) per visitar els 52 museus que formen part de la Nit dels Museus.

stats