MÚSICA
Cultura 26/09/2011

El nou director de L'Auditori s'abaixa el sou

L'OBC serveix d'eix vertebrador en l'estratègia d'Oriol Pérez Treviño per a l'equipament musical durant els propers 4 anys

Marta Salicrú
1 min
Oriol Pérez Treviño

BarcelonaL’Auditori ha presentat aquest matí el seu nou director general, Oriol Pérez Treviño, que en el context de recessió econòmica s'ha abaixat el sou un 15%, de 95.000 a 80.000 euros anuals, segons ha explicat Xavier Solà, secretari de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Treviño ha afirmat que és "conscient de la delicada situació" econòmica de l'equipament, com a resultat de la disminució de venda d'entrades, de la reducció d'ingressos per patrocinis i de la rebaixa de l'aportació pública. I s'ha compromès a ser "molt rigorós amb la gestió econòmica". Aquest rigor, ha afirmat, s'aplicarà especialment en "tot allò que no sona", i afectarà en la menor mesura possible la programació.

Pérez Treviño ha presentat el contracte-programa que marcarà les línies estratègiques de l’equipament pels propers 4 anys, i que té l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) com a eix vertebrador, amb una aposta per la qualitat i l'excel·lència en els programes de l'orquestra. El nou director també vol fomentar la col·laboració de l'Orquestra amb la resta de grans equipaments culturals de la ciutat i el país.

Entre la resta de línies mestres hi ha convertir L'Auditori en una institució cultural pública de referència, subratllar-ne la catalanitat, apropar la música als ciutadans i implicar-la en la realitat cultural del país.

Aquest contracte-programa s'aprovarà entre finals d'octubre i principis de novembre, quan Oriol Pérez Treviño sabrà de quin pressupost disposa per poder dur-lo a terme.

stats