MÚSICA
Cultura 02/11/2011

Els nous discos de Coldplay i Tom Waits no són a Spotify

Els fans del quartet britànic i del cantautor de rock nord-americà no podran escoltar gratis a la xarxa ni 'Mylo Xyloto' ni 'Bad as me', publicats la setmana passada

Ara
1 min
Coldplay

BarcelonaNi Mylo Xyloto, el cinquè disc de Coldplay, ni Bad as me, el nou disc de Tom Waits, tots dos publicats la setmana passada, són a Spotify, així com tampoc en altres serveis de streaming com Rdio, Rhapsody i MOG, informa CNet. Només hi són el primer senzill de l'àlbum de Coldplay, Every teardrop is a waterfall, i el tema homònim del de Waits, Bad as me.

El quartet britànic no ha explicat per què ha pres aquesta decisió, però segons fonts d'EMI, segell del grup, la companyia n'està una mica "avergonyida". Les majors del sector discogràfic han apostat per l'streaming, l'única àrea de negoci de la indústria discogràfica que ha generat beneficis els darrers anys.

Pel que fa a Tom Waits, el seu management ha informat que Bad as me no es podrà escoltar gratis a la xarxa, tot i que la setmana anterior al llançament el disc es va estrenar en streaming al web del cantautor. També les cançons de Mylo Xyloto es van poder escoltar limitadament en streaming a través d'iTunes, on el disc de Coldplay és número 1 des que va sortir a la venda.

Un dels discos de més èxit aquest any, 21, de la cantant britànica Adele, també ha evitat Spotify.

stats