Publicitat
Publicitat

Art

Una nova biografia revela que Van Gogh no es va suïcidar

Dos joves que jugaven amb una pistola defectuosa podrien ser els responsables de la mort del pintor, segons els autors de 'Van Gogh: la seva vida'

Vincent van Gogh va morir a  Auvers el 1890 , als 37 anys , però una nova biografia suggereix que el pintor no s'hauria suïcidat, segons apunta la BBC.

Steven Naifeh i Gregory White Smith, autors de Van Gogh, la seva vida, afirmen que contràriament a la creença popular el pintor podria haver rebut un tret accidental d'una pistola defectuosa amb la qual jugaven dos joves.

Aquesta conclusió arriba després de deu anys d'estudi amb més de vint traductors i analistes que han revisat les cartes de l'artista. Fins ara s'havia cregut que Van Gogh va posar fi a la seva vida en un camp de blat d'Auvers, de retorn a l'alberg on s'hostatjava. Però Naifeh insisteix que el pintor no va dirigir-se al camp amb intenció de disparar-se.

Els autors també defensen que el parell de nois havien passat el dia bevent amb Van Gogh i que mentre jugaven amb una pistola defectuosa va tenir lloc l'homicidi involuntari. L'historiador John Rewald va recollir els esdeveniments el 1930 en una visita a Auvers i va trobar altres detalls que corroborarien la teoria, com que la bala va entrar a la part superior de l'abdomen de Van Gogh en angle oblic (en comptes de fer-ho recte, com és habitual en un suïcidi).

Van Gogh no hauria revelat els fets abans de morir per protegir els dos joves i el seu germà Theo, que el mantenia i pel qual representava una càrrega perquè el pintor no aconseguia vendre els seus quadres.


Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT