Arts Escèniques
Cultura 10/07/2018

Núria Espert, Premi Europa de Teatre

El guardó reconeix "l'extraordinària" trajectòria de l'actriu i la seva "defensa de les llibertats"

Efe
2 min
Espert té un declamar fascinant.

MadridL'actriu Núria Espert (1935) ha estat reconeguda amb el premi especial del Premi Europa de Teatre per la seva "extraordinària trajectòria en els camps de la interpretació i la direcció escènica" i per la seva "defensa de les llibertats". L'actriu rebrà el guardó durant la celebració del 17è Premi Europa de Teatre i la 15a edició del Premi Europa de Realitats Teatrals, que se tindrà lloc entre el 13 i el 17 de novembre a Sant Petersburg.

El nom de Núria Espert ja va ser proposat en el seu moment per José Monleón (1927-2016), membre del jurat i fundador de l'Institut Internacional del Teatre del Mediterrani. El Premi Europa de Teatre promou la interdisciplinarietat, la integració i la cooperació entre el teatre i altres arts en el context de les actuacions en viu per promoure el coneixement i la difusió d'aquest art al continent.

Un premi itinerant i amb prestigi

El premi concedit a Espert és un reconeixement especial que el Premi Europa concedeix a una personalitat que hagi combinat al llarg de la seva carrera el talent artístic amb la projecció internacional i el compromís ètic. Abans el van rebre figures del teatre com Melina Mercouri, Václav Havel o Wole Soyinka. Els artistes guardonats presentaran a Sant Petersburg els seus espectacles i participaran en diverses trobades amb la crítica i la premsa internacional.

El Premi Europa de Teatre va celebrar la seva primera edició el 1987 a la localitat siciliana de Taormina i, posteriorment, "va créixer en importància de la mà de Melina Mercouri i de Jack Lang, llavors ministre francès de Cultura i actual president del Premi". Després de nou edicions a Taormina, el Premi Europa es va convertir en un premi itinerant: la desena edició es va celebrar a Torí, les dues següents, a Tessalònica, i després a Wroclaw, Sant Petersburg i Craiova; l'any passat, a Roma, i aquest any de nou a Sant Petersburg.

stats