Publicitat
Publicitat

TEATRE

Es farà una obra de teatre sobre la 'gola profunda' de Wikileaks

Bradley Manning, el militar que va filtrar documents d'intel·ligència a Julian Assange, de 23 anys, està en una presó nord-americana

El Teatre Nacional de Gal·les estrenarà el març de l'any que ve una obra sobre l'adolescència del soldat Bradley Manning, acusat de filtrar milers de documents confidencials dels EUA al portal Wikileaks. L'espectacle, titulat La radicalització de Bradley Manning, escrit pel guionista televisiu Tim Price, serà un dels plats forts de la segona temporada (d'agost de 2011 a setembre de 2012) d'aquest teatre gal·lès, fundat el 2009, i recrearà el pas de Manning per una escola de Gal·les quan tenia 13 anys, segons informa avui el diari britànic The Guardian.

"Tim Price em va dir que havia trobat a faltar en la primera temporada del teatre alguna obra que tractés la política contemporània, així que li vaig demanar que escrivís alguna cosa", va afirmar el director del Teatre Nacional, John McGrath. Manning va néixer a Oklahoma (Estats Units) el 1987, i el 2001, després del divorci dels seus pares, es va traslladar a Gal·les, d'on és originària la seva mare, i va estudiar en una escola secundària a la localitat de Haverfordwest.

El jove analista d'intel·ligència de l'Exèrcit dels Estats Units va ser detingut a l'Iraq el maig del 2010 acusat de filtrar a l'organització de Julian Assange documents militars confidencials. A l'abril de 2011, Manning va sortir de la cel·la d'aïllament a la qual havia estat confinat a la presó de Quantico (Virgínia, EUA) i va ser traslladat a un centre a Fort Leavenworth (Kansas). En el seu nou règim, el soldat, de 23 anys, pot rebre visites i gaudeix de tres hores al dia d'esbarjo: una hora a l'aire lliure, una altra a l'interior i una tercera a la biblioteca.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT