Un subscriptor de l'ARA encerta 23 de les 24 categories d'El joc dels Oscars': "No m'he deixat influenciar"

Roger Heredia, que va esperar fins diumenge per completar la porra, només ha fallat en el curt d'animació

Anar al cine, estar al dia de la informació cinèfila, llegir revistes especialitzades i no deixar-se influenciar massa per la resta de participants. Roger Heredia, un subscriptor de l'ARA de la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre), ha guanyat 'El joc dels Oscars', la porra interactiva de l'ARA, amb una precisió gairebé de matrícula d'honor: 23 de 24 encerts [ aquesta és la seva porra]. Només ha fallat en una categoria, la del millor curt animat, en què el gran favorit 'On the horse!' ha estat superat pel curt francès 'Mr. Hublot'. Heredia, que ara viu a Barcelona, s'emporta un any de cine gratis als cines Verdi. El segon premi se l'ha emportat Rafel Farrés [ la seva porra]. Ha calgut fer un sorteig perquè fins a 18 participants han encertat 22 de les 24 categories.

En una conversa per telèfon amb l'ARA, Roger Heredia ha explicat que està molt content i que va esperar fins l'últim moment per fer la porra, aquest diumenge al matí.

"He intentat apostar segons el meu punt de vista, sense deixar-me portar gaire per la resta de participants, no m'he deixat influenciar", ha revelat. El joc permetia veure què havia votat la majoria dels lectors i canviar la porra en funció de les estadístiques. Però la majoria no sempre l'encerta. Per exemple, el 51% dels participants havia apostat per Leonardo DiCaprio com a millor actor, davant el 29%, que havis votat Matthew McConaughey, l'actor de 'Dallas buyers club' que realment s'ha acabat emportant l'estatueta. "S'ha de mirar el conjunt", diu Roger Heredia: tenir clar quina serà la pel·lícula guanyadora i pensar que el millor film acostuma a arrossegar altres premis, com els d'interpretació. És per això que s'ha decantat per Lupita Nyong'o com a millor actriu de repartiment.

Amb tot, Heredia tenia clar que l'Oscar a millor director seria per al mexicà Alfonso Cuarón ('Gravity'), tot i que la millor pel·lícula ha estat '12 anys d'esclavitud'.

El més difícil d'encertar són, però, els premis tècnics. En aquest cas, Heredia diu que estava al cas dels comentaris de les revistes especialitzades i que no s'ha fixat massa de les recomanacions que feia l'ARA en el joc interactiu mateix, per bé que els pronòstics del diari han estat molt encertats: 21 de 24 encerts.

Roger Heredia és membre de la Divisió de Policia Científica dels Mossos d'Esquadra. També és impulsor del Banc d'ADN i els familiars desapareguts a la Guerra Civil a Catalunya, una iniciativa que va recollir l'ARA en aquest reportatge.

Consulta el rànquing definitiu i la porra dels lectors

En general, els participants a la porra han fet un molt bon paper. Un 61% han endevinat el triomf de '12 anys d'esclavitud' com a millor pel·lícula i un 54% han vist venir el triomf d'Alfonso Cuarón com a millor director.