Música
Cultura 12/04/2012

El Palau de la Música posarà en diàleg el modernisme de Domènech i Montaner amb Tàpies

La temporada 2012-13 comptarà amb 90 concerts, 56 propis i 34 corpoduccions, amb un pressupost global 1,73 milions d'euros

Ara
2 min

BARCELONAEl Palau de la Música ha presentat per primera vegada de manera unitària la programació de la temporada. Amb la vista posada al 2012-2013, la nova direcció ha programat 90 concerts (56 de propis i 34 coproduccions) que compten amb el retorn de la Filharmònica de Viena, la interpretació de la 'Passió segons sant Joan' de Bach, el retorn d'artistes com Zubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Grigorij Sokolov, Barbara Hendricks o Jordi Savall, entre d'altres.

La temporada consolida un projecte iniciat aquest any que fusiona diverses disciplines artístiques. Així, el Palau de la Música exhibirà cinc obres d'Antoni Tàpies i plantejarà un itinerari paral·lel pels espais dissenyats per Domènech i Montaner. Com a artista plàstic de la temporada 2012-2013, la Fundació Antoni Tàpies va participar en l'origen d'aquest projecte, que es va començar a gestar l'octubre del 2011, quan l'artista encara era viu, tal com ha explicat Víctor García de Gomar, adjunt a la direcció en l'àmbit artístic.

Arrenquen projectes de llarg recorregut: Mozart i Bach

La temporada 2012-2013 planteja una programació vertebrada en cinc propòsits: l'excel·lència, especialment centrada en el Palau 100, que inaugurarà un concert de la Filharmònica de Viena; la centralitat dels cors; el compromís amb la música contemporània amb la figura del compositor resident encarnada amb Joan Guinjoan; l'atenció als intèrprets del país i la voluntat d'atreure nous públics.

També s'inicien dos projectes de llarg recorregut que abastaran més d'un temporada: un cicle d'òperes de Mozart dirigides per René Jacobs (2102-2015), i la integral de l'obra per a clavecí de J. S. Bach a càrrec de Benjamin Alard (2012-2017).

Finalment, la temporada també acollirà la presentació de noms com Rolando Villazón, Elina Garanca o Leif Ove Andsnes o projectes més innovadors com el Händel's Bad Boys amb Xavier Sabata, l'actuació de l'actor Sergi López a 'Ivan el Terrible' o els 'Tres Colors Mediterranis' del Cor de Cambra del Palau.

Joan Guinjoan: la centralitat de l'artista resident

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música ha iniciat un nou camí retent homenatge a Joan Guinjoan (Riudoms, 1931), que serà el compositor resident en vistes a la temporada 2012-2013. La programació està, de fet, impregnada de la seva obra amb la vista posada a recuperar una part important del seu catàleg amb una quinzena de peces. A més, estrenarà dues obres noves, el 'Concert per a percussió' de 25 minuts de durada i una obra coral que encara no té títol.

Guinjoan, que ha assistit a la roda de premsa, ha explicat que va acceptar la proposta amb la condició de fer una obra amb molt de gust però petita, perquè "sóc gran i em canso molt". Així, ha mostrat la gran satisfacció que va sentir quan se li va proposar ser l'artista resident al Palau: "És el millor regal que em podríeu fer".

stats