Art

Un palestí ven sense saber-ho un mural de Banksy per 162 euros

Les obres de l'artista britànic estan cotitzades en més de 460.000 euros

Rabea Darduna, un pare de família palestí amb sis fills, s'ha lamentat aquest dimecres després d'haver venut un mural del famós grafiter Banksy fet a la porta de casa seva, que va ser bombardejada. Darduna ha venut la seva porta per 700 xéquels (162 euros) a un artista local sense saber que l'obra podia costar molt més.

"No en tenia ni idea, del valor del dibuix o de qui és aquest Banksy", ha reconegut, frustrat, Darduna, i ha afegit que "si ho hagués sabut mai hauria venut la porta tan barata". Les obres de Banksy acostumen a vendre's per més de 460.000 euros. Aquest artista de carrer és conegut pels seus murals irònics en llocs inesperats. Un dels seus últims treballs va ser a principis d'any a Gaza, on el grafiter britànic va fer tres dibuixos simbòlics en què retratava la situació palestina.

Banksy, natural de Bristol, a l'est d'Anglaterra, mai ha revelat la seva veritable identitat. Un mural pintat en una botiga de Londres el 2013 es va vendre en una subhasta particular per 1.020.000 euros.

Més continguts de