Cinema

El festival de Locarno corona Hong Sang-soo amb el Lleopard d'Or

El barceloní Mauro Herce rep el premi especial del jurat per 'Dead slow ahead'

El  Festival de Locarno ha anunciat el palmarès de la 68a edició. I el Lleopard d'Or a anat a mans del coreà Hong Sang-soo, per 'Right Now, wrong then', que ja va rebre el premi a millor director fa dos anys en el mateix certamen. El seu protagonista, Jung Jae-Young també s'ha endut el premi al millor intèrpret masculí.

El premi especial del jurat ha estat per la israeliana 'Tikkun' d'Avishai Sivan, que també ha rebut una menció especial a la seva fotografia. I el Lleopard al millor director, Andrzej Zulawski per 'Cosmos'. El premi a la millor actriu el comparteixen les japoneses Tanaka Sachie, Kikuchi Hazuki, Mihara Maiko i Kawamura Rira per 'Happy hour' de Hamaguchi Ryusuke, film que s'ha endut una menció especial. 

El barceloní Mauro Herce rep el premi especial del jurat en la categoria Cineastes del Present pel "documental de ciència-ficció" 'Dead slow ahead'. Aquesta categoria se l'ha endut 'Thithi', de Raam Reddy; junt amb la de millor 'opera prima'.

A la Piazza Grande, la francesa 'La belle saison' de Caterina Corsini, una història d'amor lèsbic amb escenes explícites que a alguns els va fer pensar en 'La vida d'Adèle',  ha estat la triomfadora.

Més continguts de