Còmic

El pare d'Astèrix anuncia que ja té successor

Albert Uderzo ha explicat que el rellevarà un dels artistes del seu estudi i que a finals del 2012 es publicarà un nou llibre de les aventures del gal

Albert Uderzo, el pare de les aventures d'Astèrix el Gal juntament amb René Goscinny, ha anunciat que ja té successor i que publicarà un nou àlbum a finals de 2012.

"Em vaig adonar que el personatge d'Astèrix pertany als seus autors i també als lectors", ha explicat a un grup de periodistes en el marc d'una cerimònia a París amb l'editor de la saga per commemorar els 350 milions de còpies venudes a tot el món.

"Hi ha molts personatges que continuen existint tot i que altres autors n'han pres les regnes", ha indicat, i ha afegit que espera el nou àlbum per "finals de 2012". En una entrevista a ràdio RTL i preguntat pel nom del seu successor, Uderzo ha respost amb evasives. "És un dissenyador que fa temps que forma part de l'estudi que hem creat".

Després de la mort de René Goscinny, el novembre de 1977, Uderzo explica que va "tenir la idea de deixar-ho tot, com Hergé, però em vaig recuperar". "Desitjo que això continuï durant generacions i generacions", ha afegit. Astèrix va aparèixer per primera vegada a la revista Pilote el 29 d'octubre de 1959 com a membre d'una comunitat gal·la, armat amb una poció màgica i a punt per lluitar contra l'ocupació romana, l'any 50 abans de Crist.

Les aventures d'Astèrix el Gal i la seva colla d'amics rondinaires i bromistes, recopilades en 33 volums, han sigut traduïdes a centenars de llengües i se n'han venut 350 milions de còpies.