Cultura 16/08/2012

Quan tenir parella és un caos

Antoni Ribas Tur
2 min
Els sis ballarins de Lugares extrañamente desastrosos interpreten tres parelles fracassades.

Les parelles fracassen per molts motius: els membres d'algunes parelles s'avorreixen i es contagien les frustracions que arrosseguen, d'altres es permeten ser més cruels entre ells que amb altres persones del seu entorn i, entre moltes altres patologies amoroses, n'hi ha que no tenen res en comú a la vida i senzillament no s'entenen. El coreògraf britànic Thomas Noone assegura que té una relació sana amb la seva companya, així que de Lugares extrañamente desastrosos , l'espectacle sobre els fracassos amorosos que acaba d'estrenar a La Villarroel, no es pot esperar que sigui un muntatge per esquinçar-se les vestidures.

Els espectacles de la companyia Thomas Noone es caracteritzen per l'humor (anglès) i pel dinamisme i la teatralitat de les coreografies. Lugares extrañamente desastrosos està protagonitzat per tres parelles que acaben sent víctimes del caos. "És més fàcil tractar un tema que no va bé; però si no el portes a l'extrem no és interessant. Som desastrosos, però no he volgut fer un espectacle còmic", diu el coreògraf, que ha tornat a comptar amb el compositor Jim Pinchen per posar música, aquesta vegada en directe, a l'espectacle.

La comunicació amb els espectadors i acostar la dansa al gran públic són alguns dels objectius que la companyia té molt en compte durant els processos de creació i amb altres activitats fora de l'escenari: "Volem entretenir el públic i que pensin sobre el que han vist. La gent s'identifica molt ràpidament amb l'espectacle", subratlla Noone. Lugares extrañamente desastrosos es va estrenar al Sant Andreu Teatre l'any passat i ja s'ha pogut veure a Osca, Madrid, Múrcia i Varsòvia. Quan acabi l'estada a La Villarroel seguirà de gira a l'Estat i també viatjarà a Eslovènia i Alemanya.

stats