Publicitat
Publicitat

MÚSICA

La passió llatinoamericana del 'Licenciado' Bunbury

Licenciado Cantinas és el nou alter ego d'Enrique Bunbury, que, per donar forma al seu nou disc, s'ha convertit en intèrpret, defensor i renovador d'una part prou representativa del cançoner popular llatinoamericà. Ho ha fet amb gust, portant al seu terreny de rock fronterer i polsegós temes d'Agustín Lara, Atahualpa Yupanqui, Willie Colón i Héctor Lavoe, entre d'altres. I, com es va poder comprovar al Sant Jordi Club, les versions creixen gràcies a la solidesa de Los Santos Inocentes, grup que compta amb el magnífic treball de Jordi Mena i Álvaro Suite a les guitarres i de Jorge Rebenaque als teclats i l'acordió.

Bunbury va alternar peces del nou repertori ( El mar, el cielo y tú , Llévame , Ánimas, que no amanezca ) amb cançons seves molt conegudes com El extranjero , Sácame de aquí i Que tengas suertecita , tot i que per a alguns el millor va ser la interpretació del d'Adrià Puntí, tema inclòs al disc d'Umpah-pah La columna de Simeón (1996), i després versionat per Bunbury a Flamingos (2002).

Durant poc més de dues hores, el saragossà va oferir un concert amb alts i baixos però que va deixar molts moments memorables i la grata sensació que Bunbury ha interioritzat el cançoner llatinoamericà. L'ex-Héroes del Silencio, ciutadà del món instal·lat actualment a Los Angeles, també va fer gala del seu compromís declarant-se indignat i defensant el dret que tenen els artistes a opinar, llàstima només d'aquella frase d' El extranjero (" los nacionalismos, qué miedo me dan ") que, a banda de fer una mica de ràbia, no acaba de lligar amb el seu lloable exercici de reivindicació panhispànica.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT