Cultura 22/06/2011

La Patum espera una major afluència per la coincidència amb Sant Joan

Centenars de berguedans donen el tret de sortida a la Patum amb una cercavila

Redacció
2 min

BarcelonaSant Joan tindrà una forta competència a Berga. La Patum eclipsarà aquest dijous a la nit la tradicional revetlla per representar una festivitat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Els dies grossos de la festa seran, com de costum, els salts de plens que es faran dijous i diumenge a la nit a la plaça de Sant Pere de la capital del Berguedà. Començaran a dos quarts de deu de la nit i està previst que prop de 20.000 persones s'acostin a la ciutat per viure els salts. Precisament, la coincidència amb Sant Joan no farà minvar l'assistència, sinó que es preveu que hi assisteixin més persones, segons un portaveu de l'organització.

Els dies de festa, però, han començat aquest dimecres. El so del tabal ha donat el tret de sortida a la Patum i centenars de persones s'han aplegat a la plaça per donar la benvinguda a una nova edició de les festes de Corpus.

Com cada any, la primera cercavila de La Patum ha recorregut els carrers de Berga amb algunes dificultats, a causa de l'afluència de gent. Els nens de Berga han acabat l'escola abans per poder acompanyar els gegants Vells i Nous pels carrers de la ciutat.

Dispositiu de seguretat i patrocini

Al voltant d'un centenar de Mossos d'Esquadra es mobilitzaran cada dia durant la Patum de Berga. Aquest any, com a novetat, es prohibeix la venda ambulant de begudes i les acampades dins el terme municipal. La Policia Local, l'Ajuntament de Berga i els Mossos d'Esquadra han elaborat, de manera conjunta, un dispositiu de seguretat que, entre d'altres, preveu controls d'alcoholèmia i drogues a tots els accessos i sortides de la ciutat.

Enguany, l'Ajuntament de Berga i Cerveses Damm han firmat un conveni mitjançant el qual l'empresa patrocina la Patum amb 53.000 euros durant els propers tres anys. La companyia se'n beneficia posant publicitat als camions de repartiment, als cartells i tríptics d'informació, i també a diversos llocs de la via pública. On no hi ha publicitat però, és a la plaça Sant Pere.

stats