Música
Cultura 23/12/2014

Paul McCartney, Ringo Starr i altres estrelles lamenten la mort de Joe Cocker

Steven Tyler, Rick Wakerman, Bryan Adams o el germà del músic, Vic Cocker, també s'acomiaden del cantant

Efe
1 min

LondresLa mort del cantant de la veu trencada, Joe Cocker, ha estat tot un cop en el món musical. Artistes, persones del món de la música i properes a Cocker, han mostrat públicament les seves reaccions, com Paul McCartney, Ringo Starr i Bryan Adams. En declaracions difoses aquest dimarts per la cadena britànica BBC, McCartney agraeix al cantant haver transformat la cançó 'With a Little Help From my Friends' en un "himne del soul", i diu que va ser "al·lucinant".

L'exbeatle també ha dit que "estimava molt" el cantant de Sheffield, "un noi del nord molt agradable", de qui admirava "la seva manera de cantar". Rick Wakerman, teclista del grup musical Yes i amic íntim del músic, destaca la seva música –"Tenia una veu que era simplement única"– i qualifica de "sensacional" la versió que va fer dels Beatles i que va interpretar el 1969 a Woodstock. El músic canadenc Bryan Adams va piular aquest dilluns: "Descansa en pau, bon amic, vas ser un dels millors cantants de rock que existeixen".

Ringo Starr i Steve Tyler han expressat les seves reaccions per Twitter. "Adéu, i que Déu beneeixi Joe Cocker", piulava l'exbateria del quartet de Liverpool, mentre que el cantant d'Aerosmith escrivia un missatge de comiat: "Et vam estimar per sempre, sempre et trobarem a faltar, DEP, Joe Cocker". A més, el germà del cantant, Vic Cocker, de 74 anys, confessa que "el recorda primer com a germà", però, tot i això, "va ser, sens dubte, la millor veu del soul rock que ha sortit del Regne Unit i sempre va ser ell mateix".

stats