Cinema
Cultura 08/09/2016

Les noves pel·lícules de Malick i Herzog es podran veure al festival de Sitges

El festival també projectarà les estrenes internacionals de les produccions catalanes 'Mine' i 'El ataúd de cristal'

Acn
4 min
Fotograma de 'Voyage of time', de Terrence Malick

BarcelonaEls nous treballs de Terrence Malick i Werner Herzog s'han sumat a la secció oficial del 49è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya d'aquest 2016, que se celebra del 7 al 16 d'octubre a Sitges. Són les pel·lícules 'Voyage of time', el primer documental del director nord-americà, i 'Salt and fire', l'últim film del director alemany.

També es presentaran en l'edició d'enguany del festival la pel·lícula francesa 'Grave (Raw)', guanyadora del premi Fipresci d'aquest any a Cannes, i el film rus 'Hardcore Henry', premi del públic a Toronto. A més, el festival també projectarà les estrenes internacionals de les produccions catalanes 'Mine' i 'El ataúd de cristal'.

Un Malick documental i un Herzog de ficció

'Voyage of time', el primer documental de Terrence Malick, és probablement el projecte més ambiciós del director nord-americà. Altament experimental, 'Voyage of time' és un intent, a mode de film 'collage', d'il·lustrar la història de l'univers amb poderoses imatges i amb les veus de Cate Blanchett i Brad Pitt com a narradors. Per la seva banda, en el 'thriller' 'Salt and fire', Michael Shannon i Gael García Bernal donen vida a un científic i a un executiu d'una gran companyia, respectivament, que hauran de llimar diferències per evitar un possible desastre provocat per l'erupció d'un volcà. A més de retorns destacats, se sumen també a la secció oficial del festival el film francès 'Grave (Raw)', de Julia Ducournau, una de las pel·lícules d'horror més sorprenents de la temporada, on l'adolescent Justine haurà d'esbrinar quina és la seva veritable naturalesa.

Seguint amb França, el Sitges 2016 comptarà amb la 'première' mundial de l'epopeia de ciència-ficció 'Arès', de Jean-Patrick Benes, en què es planteja un París distòpic, amb el país gal sumit en la pobresa i on l'única sortida per a la població són les violentes baralles televisades en les quals tot està permès.

Continuant amb la ciència-ficció, el director Matt Johnson -que va presentar 'The dirties' a Sitges 2013- torna al festival amb 'Operation Avalanche', on quatre agents d'incògnit de la CIA s'infiltren a la NASA per destapar una de les més grans conspiracions de la història d'Amèrica. Videojocs i ciència-ficció també es donen la mà en la 'première' espanyola de la salvatge 'Hardcore Henry', d'Ilya Naishuller, un film rus d'acció rodat en primera persona que va rebre el premi del públic en la secció Midnight Madness del Festival de Toronto. Així mateix, des de Bèlgica arriba a la secció competitiva del festival 'Mon ange', del director Harry Cleven, romanç en clau fantàstica entre un noi invisible i una jove cega. Un dels últims treballs de Kevin Smith també es presentarà en una sessió especial: la comèdia fantàstica 'Yoga hosers', amb Johnny Depp, promet deliri, humor i monstres a parts iguals.

Estrena de dues produccions catalanes

En l'edició d'enguany del festival també hi seran presents les estrenes internacionals de les produccions catalanes. En una sessió especial es podrà veure 'Mine', dirigida per Fabio Guaglione i Fabio Resinaro. En aquest 'thriller', el soldat Armie Hammer es veu exposat, tant físicament com psicològicament, a les inclemències del desert, després d'una missió fallida. Un altre film dins la secció oficial serà 'El ataúd de cristal', d'Haritz Zubillaga.

En aquest film, Paola Bontempi interpreta Amanda, una actriu que es veurà atrapada dins una limusina a mercè d'una veu metal·litzada que li anirà dient el que ha de fer. En una sessió especial, el festival també projectarà el nou treball del director català J. A. Bayona, 'Un monstruo viene a verme', en què Connor, de dotze anys, haurà de superar la malaltia de la seva mare amb l'ajuda d'un monstre. I en sessió especial el festival de Sitges també projectarà la nova pel·lícula de Nacho Vigalondo, 'Colossal', protagonitzada per Anne Hathaway, que relata l'estranya connexió entre una jove amb problemes psicològics i l'atac d'un monstre que està terroritzant la ciutat de Seül. Al ja anunciat film d'Emiliano Rocha 'Tenemos la carne', inclòs en el segell Blood Window, s'afegeixen dues noves produccions provinents de Mèxic.

En la Secció Oficial a competició del festival es projectarà el 'western thriller' 'Desierto', de Jonás Cuarón, protagonitzat per Gael García Bernal i Jeffrey Dean Morgan. I també en secció oficial però en una sessió especial es podrà veure la 'première' mundial de 'Las tinieblas', de Daniel Castro Zimbrón, en què un pare manté els seus fills tancats al soterrani d'una cabana al mig del bosc, amb l'excusa que una bèstia aguaita a les rodalies. Finalment, en relació amb les produccions asiàtiques, a les ja anunciades superproduccions com 'Train to Busan', 'The handmaiden' o 'The wailing' entre d'altres, en la secció oficial també hi haurà dos dels films més esperats procedents de Japó. Són el 'kaiju eiga' japonès, o cinema de monstres, amb l'última producció protagonitzada pel seu monstre més estimat, Shin Godzilla (Hideaki Anno i Shinji Higuchi), i 'Museum', de Keishi Ohtomo. Basada en un famós manga publicat entre 2013 i 2014 al Japó, la pel·lícula se centra en la investigació d'una sèrie de grotescs assassinats que sempre tenen lloc en dies de pluja.

stats