MÚSICA
Cultura 21/01/2011

'El Pessebre' de Pau Casals reviurà a la Sagrada Família

Més de 300 músics, solistes i cantaires participaran aquest vespre en el concert que se celebrarà a la basílica. 3.500 persones gaudiran de franc de l'espectacle

Redacció
1 min
La Sagrada Família ha captat l'interès de milers de curiosos en els darrers dies

BarcelonaCinquanta anys després de la seva estrena a Acapulco, El Pessebre de Pau Casals farà vibrar el bosc de pedra del temple de la Sagrada Família. El concert es preveu espectacular: més de 300 persones –solistes, cantaires i músics– se situaran al voltant de l'altar per interpretar l'oratori, amb música de Casals i text de Joan Alavedra. 3.500 persones, que van aconseguir l'entrada gratuïta mitjançant invitació, ompliran l'aforament de la basílica.

La idea del concert va sorgir de la Federació Catalana d'Entitats Corals i en un principi s'havia de celebrar el 17 de desembre, coincidint amb la visita de Benet XVI. Per motius de protocol i d'agenda, però, va haver de ser postergat fins que, gràcies a la gestió de la Fundació Pau Casals, es va poder programar per al dia d'avui. La veu cantant del concert la posaran les corals de la Capella de Santa Maria de Ripoll, l'Orfeó de Sants i el Gracienc, la Coral Ginesta, el Cor Aulos, la Coral de Sant Cugat i la Xalesta de l'Hospitalet, junt amb altres cantaires de diversos cors de la Federació Catalana. L'orquestra de Sant Cugat, dirigida per Josep Ferré, s'encarregarà de la part instrumental.

stats