Cinema
Cultura 27/01/2011

Una operació a Peter Jackson endarrereix 'El hobbit'

L'inici del rodatge d''El hobbit' haurà d'endarrerir-se perquè el director, Peter Jackson, ha hagut de passar pel quiròfan

Marta Salicrú
1 min
Peter Jackson

BarcelonaPeter Jackson, director de les adaptacions cinematogràfiques d'El senyor dels anells, de J.R.R. Tolkien, ha hagut de passar pel quiròfan per operar-se d'una úlcera perforada. Això ha obligat a endarrerir l'inici del rodatge d'El hobbit, la preqüela de la saga de Tolkien, que estava previst que comencés a mitjans de febrer.

Jackson, de 48 anys, s'està recuperant de l'operació, segons ha informat la seva portaveu, Melissa Booth. "Sir Peter està descansant confortablement i els metges esperen que la seva recuperació sigui total", ha declarat Booth. "No s'espera que aquesta cirurgia tingui cap efecte en el seu compromís amb El hobbit més enllà d'un lleuger endarreriment en l'inici del rodatge".

L'adaptació d'El hobbit, que es materialitzarà en dues cintes previstes per al desembre de 2012 i 2013, respectivament, ha patit diversos problemes, entre els quals destaquen l'abandonament del projecte per part de Guillermo del Toro, que havia de ser-ne el director, i l'amenaça de boicot sindical a la producció del film, que gairebé va implicar el trasllat del rodatge fora de Nova Zelanda, on es van rodar les tres cintes d'El senyor dels anells i d'on és originari Peter Jackson.

Les dues entregues d'El hobbit comptaran amb alguns dels actors que ja van participar a El senyor dels anells, com Cate Blanchett, Ian McKellen i Orlando Bloom, i tindrà Martin Freeman (Sherlock) en el paper principal.

stats