Una petició per boicotejar el film 'Stonewall', que explica els inicis del moviment LGBT, reuneix 20 mil firmes

La petició acusa el film de "blanquejar" la història

La matinada del 28 de juny de 1969, un pub freqüentat per homosexuals i conegut amb el nom de The Stonewall Inn, a Nova York, es va convertir en l'escenari que va marcar els inicis de les reivindicacions i la lluita perquè es reconeguessin els drets del col·lectiu LGBT. Stonewall era molt freqüentat per lesbianes, gais, transsexuals i travestits, i sovint la policia hi practicava batudes i els abusos i humiliacions eren força freqüents. Aquella matinada –acabava de celebrar-se el funeral de Judy Garland, tota una icona gai– van oferir resistència. El film 'Stonewall, dirigit per Roland Emmerich i protagonitzat per Jeremy Irvine, que s'estrenarà aquest setembre, narra precisament aquells fets. Ho fa amb personatges ficticis.

Vint mil firmes en contra

Abans que es pugui veure a la gran pantalla, però, ja hi ha peticions perquè sigui boicotejat. Una petició, que ha recollit vint mil firmes, acusa el film de "blanquejar" la història: "Ja és hora que les dones transsexuals i les 'drag queens' negres siguin reconegudes per tot allò que van fer durant els disturbis de 'Stonewall'. Pel que es pot veure al tràiler això no passa al film. La majoria d'actors són blancs, homes que no han patit mai cap canvi de gènere són els que interpreten transsexuals". La petició afegeix: "Demanem el boicot. No llanceu els vostres diners en una indústria capitalista que no reconeix els herois. No doneu suport a un film que esborra la vostra història".

Eimmerich hi ha respost a la seva pàgina de Facebook assegurant que entén que el tràiler hagi preocupat la comunitat LGBT. "Però quan aquest film -un treball que he fet amb autèntic amor– finalment arribi als cinemes, el públic podrà veure com ret un homenatge profund als activistes que van ser allà (...), a tots els valents que van lluitar pels drets civils". I afegeix: "Tots som iguals en la nostra lluita per ser acceptats".

 

 

 

Més continguts de