Tallers, 45: Barcelona recordarà la casa on va viure Roberto Bolaño

S'instal·larà una placa a la façana del lloc on va residir l'escriptor entre 1977 i 1980

La casa on va viure l'escriptor Roberto Bolaño a Barcelona durant tres anys, al carrer Tallers número 45, incorporarà una placa commemorativa en el seu record. El 7 d'abril, el tinent alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, descobrirà aquesta placa a la façana de la casa.

L'acte comptarà amb la presència de familiars i amics de Bolaño, com l'escriptor Antoni G. Porta, autor juntament amb Bolaño de la novel·la 'Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce', qui farà una glossa biogràfica de l'homenatjat. Els lectors de Bolaño podran recordar a llibres com 'Los detectives salvajes' les històries que els protagonistes vivien als carrers cèntrics de Barcelona. Bolaño, que va néixer a Santiago de Xile l'any 1953, va viure a Barcelona entre 1977 i 1980, abans de traslladar-se a Girona, i després a Blanes, on va residir fins a la seva mort el 2003.

A més de 'Los detectives salvajes', obra guanyadora del Premi Herralde de Novel·la i del Premi Rómulo Gallegos, també va ser autor de '2666', publicada pòstumament i guardonada amb diversos premis com el Ciutat de Barcelona, el Salambó, el Municipal de Literatura de Santiago de Xile, el Fundació José Manuel Lara, l'Altazor i el National Book Critics Circle Award de Nova York.