MÚSICA
Cultura 01/08/2011

Plácido Domingo celebra 70 anys amb un concert a Peralada

El tenor rebrà aquesta nit la Medalla d'Honor del festival empordanès, que aquest any celebra el 25è aniversari

Efe
1 min
Plácido Domingo serà condecorat aquesta nit a Peralada

PERALADAPlácido Domingo protagonitzarà un dels concerts estel·lars del festival, en què l'intèrpret madrileny farà una repassada de les àries d'òpera i sarsuela que han marcat la seva llarga carrera, acompanyat de la soprano Virginia Tola i de la lloada Orquestra de la Comunitat Valenciana-Palau de les Arts Reina Sofia, dirigida per Jesús López Cobos.

Coincidint amb el concert, el tenor rebrà aquesta nit la Medalla d'Honor del Festival de Peralada, que celebra el seu 25è aniversari. Plácido Domingo, fidel al Festival de Peralada des dels seus inicis, es va iniciar en el certamen l'any 1990 un recital amb l'Ensemble Wien (membres de la Wiener Philharmoniker Orquestra) i amb Eugene Kohn al piano. Aquell primer estiu va oferir obres de Shubert, Bach, Beethoven, Tosti, Txaikovski, Verdi, Donizetti, Puccini, Cilea, Lehar, Strauss i compositors espanyols.

Un any després, el 1991, va entusiasmar amb Otello de Verdi, acompanyat de l'Orquestra i els cors del Teatre Kirov de Leningrad amb Valerie Gergiev de director.

En la seva faceta de cantant de sarsuela, i com fill de cantants dedicats a aquest gènere, el 1992, amb el Ballet Espanyol Antologia i l'Orquestra Simfònica del Nou Apolo de Madrid va oferir Antologia de la Sarsuela Andalusa, impulsant una vegada més aquest gènere que ha portat a teatres del món sencer.

stats