Cultura 11/12/2020

10 plans culturals per al cap de setmana

Des de Sant Jordi fins al Pessebre: activitats per gaudir de divendres a diumenge

Ara
3 min
Imatge de 'Very very slighlty'

BarcelonaLa major part de l'oferta cultural segueix oberta, amb les restriccions sanitàries que imposen la prudència i el Procicat. Aquí seleccionem 10 propostes per a aquest cap de setmana.

1. 'Les tres germanes' al Lliure

Julio Manrique torna al Lliure amb aquesta celebrada adaptació de l’obra de Txékhov. Les tres germanes segueix la història de la família Prózorov i el desencant amb la seva vida a la Rússia rural. Al Lliure de Montjuïc fins al 17 de gener. Una de les obres d'aquest Nadal.

2. Pessebre de Nadal

El monestir de Pedralbes acull, a partir d'aquest dissabte, el tradicional pessebre amb figures de Monserrat Ribes. El monestir també ofereix una jornada de portes obertes els dissabtes de 10 h a 17 h. Del 12 de desembre al 2 de febrer. No n'hi ha a la plaça Sant Jaume, però sí en aquest claustre espectacular.

3. 'Molly Bloom' a Salt

Dues bèsties escèniques, els belgues Viviane De Muynck i Jan Lauwers, estrenen al Temporada Alta aquest espectacle basat en el famós monòleg que tanca l’Ulisses de James Joyce. Els dies 11 i 12 a les 19.30 h al Teatre de Salt. Una de les poques estrenes internacionals de l'any.

4. Fira Literal presencial

La Fira d'Idees i Llibres Radicals celebra la seva sisena edició aquest cap de setmana. La fira compta amb la presència d'un centenar d'editorials i diverses conferències, presentacions i altres activitats en clau local i de proximitat. Del 12 al 13 de desembre a la Fabra i Coats.

5. Sant Jordi de Nadal TRESC

El TRESC celebra la setena edició del seu Sant Jordi nadalenc. El programa d'aquest any ofereix presentacions de llibres, conferències, tallers i activitats per a tota la família. El dia 12 a partir de les 10 h aquí.

6. El Festival de Torroella en versió exposició

El Festival de Torroella celebra 40 anys amb l'exposició De l'església a l'auditori, que s'estructura en quatre moviments, com si fos una simfonia. El primer moviment, Andante con moto, s'estrena aquest divendres al Palau Solterra.

7. La descoberta d'Eulàlia Bergadà

Eulàlia Bergadà porta el seu últim espectacle al Mercat de les Flors. La coreògrafa mallorquina es fixa en les similituds entre els diamants i els cossos humans i explora la riquesa que es pot trobar en les imperfeccions. De l'11 al 13 de desembre a la Sala MAC. Una artista que està creixent cada cop més i de qui el Mercat presenta la seva primera peça gran en coproducció amb la casa.

8. Un Soderbergh inspirat

L’última pel·lícula de Soderbergh segueix l'Alice (Meryl Streep), una escriptora d'èxit que se'n va de creuer amb el seu nebot (Lucas Hedges) i dues amigues de la universitat amb les quals té pendent més d'una conversa. A partir del 10 de desembre a la HBO.

9. Última opció d'entrar a la Blueproject

Laura Llaneli i Julián Pacomi portaran aquesta performance a la Blueproject Foundation, l'última abans del seu tancament. Dins de la Fundació també es pot veure l'exposició Abstine substine de l'italià Serj. Dissabte a les 19 h.

10. Mostra de cinema italià de Barcelona

Els cinemes Verdi ofereixen aquesta mostra a través de la seva sala virtual. Aquesta iniciativa de Filmitalia programa una selecció dels últims films del país per promoure'ls a l'estranger. Aquest any han decidit presentar vuit pel·lícules de forma gratuïta i en oberta a la sala virtual.

stats