Cultura 26/04/2012

La plataforma SOS Cultura reclama davant el Macba una cultura pública de qualitat

Els treballadors del Macba, el MNAC i el Liceu, entre altres equipaments, reclamen una cultura pública i transparència als pressupostos

Ara
1 min
Un moment de la concentració de la plataforma SOS Cultura

BarcelonaMés d'un centenar de treballadors del Macba, el MNAC, el Liceu, el Mercat de les Flors i l'ICUB, integrats dins la plataforma SOS Cultura, s'han concentrat aquest migdia a la plaça dels Àngels del Barcelona per demanar al Govern que aclareixi les retallades que afecten el sector de la cultura i quin futur planteja per a aquests equipaments. La manifestació ha comptat amb la presència de Bartomeu Marí, director del Macba, i de Carles Martí, antic primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona.

Els nou acomiadaments que es van produir fa dues setmanes al Macba han afavorit la creació de la plataforma i aquesta primera manifestació pública. La presidenta del comitè d'empresa del MACBA, Patrícia Quesada, ha assegurat que des de la plataforma es reivindica una "cultura pública i la transparència pressupostària, i que la cultura sigui un dret del ciutadà i no una moneda de canvi per als mercats". "No volem quedar-nos aturats, ens hem plantejat fer alguna cosa a la Nit dels Museus", ha assegurat. Quesada ha afirmat, també, que representants del museu es van reunir amb Jaume Ciurana, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, que els va comunicar que creu en el projecte del museu i que quan la conjuntura econòmica sigui més favorable li atorgarà el paper capdavanter previst al nou pla de museus, i que la setmana que ve es reuniran amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

stats