Publicitat
Publicitat

MÚSICA

El pop català desembarca al Regne Unit

Dijous, la Nit de Pop Balear a Londres organitzada per l’Institut Ramon Llull va portar els illencs The Marzipan Man, Poomse o Beach Beach a la capital britànica. Grups com Mishima, Manel i Mujeres també hi han tocat

Els grups dels Països Catalans són, cada dia més, una opció "atractiva i emocionat" per als promotors de concerts a les sales independents de Londres o els organitzadors de festivals com el britànic The Great Escape, especialitzat en bandes emergents. Els catalans Mishima, Manel, Mujeres o els balears The Marzipan Man, Poomse o Beach Beach –que es van estrenar dijous a la sala The Garage– són només alguns dels grups que han tocat al Regne Unit en els últims anys. "Han tingut una recepció magnífica del públic", explica la directora d'operacions de The Great Escape, Cat Morris.

"Hem estat portant grups de música catalana en els darrers tres anys com a part del festival, i en els dos últims també hem organitzat concerts a Londres amb representants de Catalunya", afirma Morris, que promou The Great Escape a Brighton i a una desena de sales de música a la capital britànica.

"El 2011 hem tingut aquí a Londres Mishima, Les Aus i Aias, i abans, John Talabot", recorda Morris, que també va programar, entre el 2008 i el 2009, concerts de Manel, Mujeres o Cuchillo. "Ara, per primera vegada, també hem seleccionat artistes balears, i és molt emocionant", afegeix Morris en referència al concert de dijous de The Marzipan Man, Poomse o Beach Beach, a la Nit de Pop Balear a Londres organitzada per l’ Institut Ramon Llull (IRL), que promociona la cultura catalana a l'exterior.

Des de fa uns anys, The Great Escape col·labora estretament amb l'IRL i l' Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) a Londres per exportar la música de les terres de parla catalana. "Estem treballant plegats en una gran col·laboració per al The Great Escape de 2012, en què farem concerts d'artistes catalans i balears", avança Morris. El festival se celebrarà entre el 10 i el 12 de maig a Brighton i inclourà més de 300 bandes internacionals en 30 escenaris diferents.

La qualitat dels grups catalans i, des d'aquest dijous, també balears, que toquen a les sales de Londres facilita una "magnífica" resposta del públic britànic, segons Cat Morris, que confessa que escolta "a l'oficina" els mallorquins The Marzipan Man i que Mishima i altres grups van "deixar petjada" durant els seus concerts a Londres o Brighton. "Al públic li agrada, absolutament", explica Morris, que es mostra "especialment" satisfeta dels concerts que s'han programat a les seves sales de Londres, com The Garage o The Bull and the Gate. "Estem molt contents de com ha funcionat fins i ara i esperem fer créixer la col·laboració amb els grups catalans", destaca.

"Arreu dels Països Catalans s'està vivint una època de gran qualitat musical", assegura a l'ACN Tomeu Mulet, de Beach and Beach. "Tan pel que fa a música cantada en llengua catalana com anglesa", afegeix aquest jove músic, que lidera la banda des del 2006. "Exportar un producte genuïnament dels Països Catalans ara és factible", celebra el cantant de Beach Beach.

Llorenç Roselló, Gaspar Reixach i Josep Verdera, components de Poomse, destaquen que en els darrers anys han sorgit molts grups de música de qualitat a les Illes. Confessen que pels grups mallorquins o de la resta d'Illes, especialment les "més petites", resulta "més difícil" sortir a l'exterior i fer concerts, però que s'està aconseguint.

Per la seva banda, el líder del grup The Marizpan Man, que ha tocat al Primavera Sound i al festival de Benicàssim, confessa que estan "molt contents" d'haver tocat a Londres. Jordi Herrera explica que la formació s'està "mutant" a mida que fa concerts en directe, evolucionant cada dia. "A nivell musical m'agradaria en algun concert sortir volant, mentalment, almenys, si poguéssim físicament, ja seria genial", explica Herrera. "Sembla una tonteria, però no ho és. Volem convertir-nos en una droga musical", conclou.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT