Cinema
Cultura 07/05/2012

La portuguesa 'Sangue do meu sangue' guanya el premi del públic del D'A

La pel·lícula de João Canijo és la triomfadora Festival de Cinema d'Autor de Barcelona, que en la segona edició arriba als 10.000 espectadors

Ara
1 min
Sangue

BarcelonaEl film 'Sangue do meu sangue', un colpidor drama familiar amb rerefons social dirigit pel portuguès João Canijo, s'ha endut el premi del públic del D'A, el Festival de Cinema d'Autor de Barcelona. Encara sense distribució comercial, el film va ser presentat al festival pel seu director, que va explicar al públic barceloní que va treballar al llarg de dos anys amb els intèrprets per tal de construir plegats els personatges. D'aquesta preparació existeix un documental dirigit a escoles d'interpretació, 'Trebalho de actriz, trebalho de actor'.

La segona edició del Festival es va tancar amb un balanç positiu d'assistència de públic a les 50 pel·lícules que s'han projectat al llarg de 10 dies. Respecte a la primera edició, el nombre d'espectadors ha augmentat un 30%, arribant als 10.000.

A més de Canijo, també han visitat el festival Philippe Falardeau, director del film nominat a l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera 'Profesor Lazhar'; Carlos Vermut, autor de la revelació 'indie' de la temporada 'Diamond Flash'; o Fran Ruvira, que hi va presentar el documental experimental 'Orson West', així com els directors catalans com Yonay Boix i Pol Aregall, responsables d''Amanecidos'.

stats