Cinema
Cultura 25/06/2012

El pòster de pel·lícula més car del món

Un dels quatre cartells que existeixen del film de Fritz Lang 'Metropolis', encautat en un procés de bancarrota, es podria subhastar per un milió de dòlars

Ara
1 min
Cartell de 'Metropolis'

BarcelonaSegons 'The Hollywood reporter', un cartell original del film del 1933 'Metropolis' podria sortir a subhasta properament per un preu que ranejaria al milió de dòlars. El cartell en qüestió és de la versió internacional del film de Fritz Lang, i és el primer en què va aparèixer la icònica imatge de la dona robòtica.

El pòster pertanyia al col·leccionista Kenneth Schacter, però va ser encautat per un jutjat de Los Angeles dins un procés de bancarrota. El març passat, Schacter va posar el pòster a la venda a través de la web 'Movieposterexchange.com' per 850.000 dòlars (681.231 euros), però aquesta oferta –de la qual va informar 'The Hollywood Reporter'– va advertir les autoritats fiscals de Los Angeles sobre el patrimoni secret de Shacter, l'empresa del qual havia fet fallida i s'havia declarat en bancarrota. Abans, Schacter l'havia comprat per 690.000 dòlars (552.999 euros). S'estima que, si es produís una subhasta pública, el preu podria arribar al milió de dòlars (801.449 euros).

Només hi ha quatre pòsters de 'Metropolis' com el que podria sortir a subhasta. Dels tres restants, dos es conserven en museus i l'altre és en mans privades. Suposadament, les de l'actor Leonardo DiCaprio.

Altres cartells de la col·lecció de Schacter que podrien sortir a subhasta són un pòster de 'King Kong' del 1933 que podria ser tan tan valuós com el de 'Metropolis' i un altre del film del 1933 'L'home invisible'. La col·lecció completa podria valdre 5 milions de dòlars (4.007.245 euros), segons els informes del jutjat, però el valor real és incert, perquè Schacter s'ha negat a facilitar un inventari exhaustiu de la seva col·lecció.

stats