Cultura 21/12/2011

Els 11 premiats

J.n.
2 min

Sant Jordi: S. Alzamora

Després de Miracle a Llucmajor , Sebastià Alzamora torna amb Crim de sang , un thriller ambientat a la Guerra Civil. El finalista del Sant Jordi ha estat Joan Mas amb Kabul i Berlín a l'últim segon .

Carles Riba: Marcel Riera

Filòleg i traductor -acaba d'aparèixer la seva versió de La marca de l'aigua , de Joseph Brodsky-, Riera dedica el seu últim poemari, Llum d'Irlanda , a la pàtria de Seamus Heaney.

Mercè Rodoreda: Ramon Erra

Des que va debutar amb La flor blanca de l'estramoni (2001), Ramon Erra ha compaginat els llibres de contes i les novel·les. La vida per rail arriba dos anys després d' Escolta Volòdia .

Folch i Torres: Jordi Folck

"El Llibre d'encanteris de la vella Taràndula és una novel·la una mica passada de voltes, com jo", va reconèixer ahir Folck. El 19è llibre de l'autor inicia una sèrie de la qual ja en té escrits els tres primers títols.

Joaquim Ruyra: Mercè Anguera

Mestra de formació i d'ofici, Mercè Anguera ha escrit a La princesa invisible , sobre "tres generacions de dones amb una mirada tendra i amb sentit de l'humor".

Òmnium de Comunicació: Club Super3

L'espai infantil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'ha emportat el segon premi Òmnium de Comunicació.

Memorial Joan B. Cendrós: Liz Castro

Catalonia Press , de Liz Castro, ha guanyat el premi que reconeix treballs publicats o emesos fora dels Països Catalans.

Esport i Ciutadania: Premi desert

Convocat a mitges per Òmnium Cultural i el FC Barcelona, aquest any el premi ha quedat desert.

Joan Profitós: A. de Montserrat / Guillem Turró

Dos treballs han aconseguit el premi d'assaig pedagògic. El primer, d'Anna de Montserrat, es titula Set notes per a una formació del tacte educatiu . El segon, de Guillem Turró, Pedagogia, esports i valors .

Joan Maragall d'assaig: Josep Otón

El reencarnament postmodern , obra de Josep Otón, s'ha emportat el 22è premi Joan Maragall d'assaig sobre cristianisme i cultura.

F. Soldevila de biografia : Vicent Baydal

L'assaig guanyador, escrit per Vicent Baydal, fa viatjar els lectors fins a la València del segle XIV.

stats