TEATRE
Cultura 30/11/2010

Els premis Escènica encimbellen 'Mort de Dama'

Redacció
1 min
Rodo Gener presentarà els premis

BARCELONAEls primers premis Escènica, atorgats ahir a la nit al Teatre Principal de Palma de Mallorca, van tenir com a gran protagonista Mort de dama, que se'n va endur cinc premis dels vuit premis als quals optava: millor espectacle teatral, millor direcció (Rafel Duran), millor dramatúrgia (Rafel Duran i Marc Rosich), millor escenografia (Rafel Lladó) i millor vestuari (César Oliva i Àngel Oliva). L'obra, una adaptació del clàssic Llorenç Villaronga, era una coproducció del Teatre Principal i el Teatre Nacional de Catalunya.

Els altres premiats de la nit han estat El Lazarillo de Tormes, del Teatre Visceral, com a millor espectacle familiar, i el Petit Ball, com a millor espectacle de dansa (Au Ments) i millor il·luminació (Manu Martínez).

Els guardons han estat promoguts per la revista Fanteatre i compten amb la col.laboració de, a més del Teatre Principal, el departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma.

Els deu membres del jurat que han seleccionat els candidats són els crítics Xisco Rotger, Marisa Morant, Emili Gener, Elisenda Farré, Juan Antonio Pérez de Mendiola, i Javier Matesanz, a més de Josep Ramon Cerdà, delegat de Teatre del Govern de les Illes Balears, la programadora Carlota Oliva, la productora Marga Forteza, i Xesc Perelló, coordinador de la càtedra Juli Ramis de la UIB.

stats