Cultura 26/02/2012

Els premis del cinema independent també es rendeixen davant 'The artist'

El film de Michel Hazanavicius va guanyar els premir a la millor pel·lícula, director, actor i fotografia als Independent Spirits

Efe
2 min
'The artist'

Los ÁngelesEls premis Independent Spirit també s'han rendit, amb el lema "sense risc, no hi ha premi" a l'encant mut de 'The Artist'. El film de va guanyar 4 premis: millor pel·licula, millor director, actor –Jean Dujardin– i fotografia. Michel Hazanavicius, el director, només va poder arribar al final de la cerimònia degut a compromisos relacionats amb la cerimònia dels Oscars d'aquesta matinada. Durant la cerimònia, més breu que la dels Oscars i conduïda per Seth Rogen, es va fer broma amb les temàtiques de les cintes nominades -el càncer, l'esquizofrènia, els suïcidis, la depressió i la crisi econòmica- però finalment l'esperit optimista i burleta de 'The artist' es va imposar. Els premis es van entregar en una carpa a la platja de Santa Monica.

'The Artist' es va tornar a imposar després d'haver-ho fet als Globus d'Or, als Bafta britànics i al festival de Canes i va deixar enrera l'altra gran favorita dels Independent Spirit, 'Take shelter', de Jeff Nichols, que també partia amb 5 nominacions.

Els Independent Spirit van tornar a deixar entredit el seu esperit independent respecte als Oscars. És cert, però, que 'The artist' ha sigut un èxit miraculós ja que Michel Hazanavicius va trigar 7 anys en trobar finançament per al projecte. La resta de guardons sí que van posar l'accent en el cinema més allunyat de la gran indústria. Michelle Williams va guanyar el premi a la millor actriu per 'Mi semana con Marilyn'.

'Los descendientes', d'Alexander Payne va quedar en un segon pla. Només es va emportar el premi al millor guió i a l'actriu secundària per a para Shailene Woodley. 'Margin Call', l'única cinta que ha gosat abordar la crisi econòmica va ser reconeguda amb el premis al millor repartiment i a la millor direcció novell per J.C. Chandor.

'Nader y Simín. una separación', la pel·lícula iraniana d' Asghar Farhadi, es va emportar el premi a la millor film estranger, com probablement succeirà als Oscars. I 'The interrupters', d' Steve James, va guanyar el premi al millor documental.

stats