CINEMA
Cultura 13/09/2012

El REC Festival de cinema de Tarragona reprèn l'activitat amb una edició especial

Després de perillar la seva celebració per problemes econòmics, la mostra tornarà el proper novembre amb el concurs d''Opera prima', el cicle 'Girls on fire' i una retrospectiva sobre el nou cinema islandès

Ara / Acn
2 min
Imatge de 'Pure', un film de Lisa Langseth

TarragonaEl REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona farà una edició especial de la mostra del 9 al 18 de novembre en diversos espais de la ciutat de Tarragona, mantenint una programació diària fidel al seu esperit. El festival ha recuperat el suport que l'Ajuntament de Tarragona li havia retirat, impedint la celebració de l'edició prevista la passada primavera. El festival va denunciar llavors que s'havia arribat a una "situació límit", ja que el consistori tarragoní no havia fet efectius encara els pagaments de l'edició del 2011.

El director del festival, Xavi Garcia, ha assegurat que el REC es manté com una "aposta per la innovació reconeguda per crítica i públic" amb 10.000 espectadors en les seves edicions. Aquesta edició especial del Festival REC es planteja com una plataforma de difusió per a nous creadors del audiovisuals. Entre les principals propostes del certamen hi haurà el concurs de llargmetratges internacional 'Òpera Prima', secció que comptarà amb les millors pel·lícules de directors debutants. Totes les pel·lícules a concurs de la secció seran d'estrena a Catalunya, i algunes també seran 'premiere' al conjunt de l'Estat.

Així, s'aposta per les propostes temàtiques que recullen línies creatives del cinema contemporani, noves corrents i nous creadors, com amb el programa especial 'Girls on fire', amb creacions de joves directores que capten una realitat actual i un nou sentit d'una generació. L'estat escollit per a la retrospectiva d'aquest any serà Islàndia, que gaudeix d'una saludable producció cinematogràfica, tot i la punyent crisi econòmica.

Des de l'organització del festival s'ha assegurat que el certamen ha estat possible gràcies al suport d'institucions com l'Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Cultura així com d'entitats privades del sector de l'hostaleria i el turisme de la ciutat. També s'ha destacat el massiu recolzament de la gent de Tarragona i la reacció de companys del sector cultural.

stats