Cinema

La primera retrospectiva serà del canadenc Guy Maddin

Es presenta el nou festival Cinemart

L'antic equip del BAFF, que ja no se celebrarà, anuncia el naixement d'un nou festival de cinema d'autor a Barcelona

Desaparegut el BAFF, el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona, que no es celebrarà el 2011 a Barcelona, part de l'equip que va fer d'aquell esdeveniment una cita obligada del calendari cultural barceloní presenta ara un nou projecte il·lusionant: CINEMART. Carlos R. Ríos, responsable del festival, ha presentat avui les línies mestres del projecte, posant èmfasi en la dedicació del festival al cinema d'autor i l'especial atenció a les cinematografies asiàtiques, europees i llatinoamericanes. Ríos també ha fet esment de la voluntat de Cinemart de servir de plataforma a produccions nacionals que puguin servir-se del festival per promocionar-se i arribar al seu públic, explicitant el compromís amb el cinema d'autor que es fa a Catalunya i España. Cinemart també farà una retrospectiva d'un autor, que en aquesta primera edició serà el canadenc Guy Maddin.

Respecte a la desaparició del BAFF, Ríos ha comentat que el certamen havia agafat "una dimensió que estava per sobre de les possibilitats i recursos dels que fèiem el festival", agreujada per la progressiva pèrdua de patrocinis privats, i que també respon a la dissolució de l'entitat organitzadora, 100.000 Retinas, per interessos divergents entre els seus membres.

Tot i que el festival es celebrarà a finals d'abril, aquest desembre Cinemart oferirà un aperitiu en la forma de l'OFF Cinemart, un recull de pel·lícules que resumeixen les diferents vessants que vertebraran la programació del festival i que reuneix alguns dels títols més interessants de l'actual panorama del cinema d'autor, d'entre els que destaquen Tokyo Sonata, de Kiyoshi Kurosawa, Tournée de Matthieu Amalric i Tuesday After Christmas, de Radu Munteanu.


Més continguts de