El president de l'SGAE aclareix que el seu sou és de 250.000 euros anuals

En una trobada digital, Teddy Bautista assegura que ha rebut ofertes superiors i que és l'executiu que menys rep de les deu societats d'autors més importants del món.

Eduardo Bautista, president de l'SGAE, ha confessat que cobra un sou de 250.000 euros anuals en 14 pagues en una trobada digital organitzada per la Societat General d'Autors i Editors. “Agraït” a l'internauta, de nom Bartolomé, que li ha permès aclarir “aquest tema recurrent”, Bautista ha precisat que es jubilarà amb el 60% del que cobri el dia del seu retir definitiu.

“A alguns els hi pot semblar molt, però et puc garantir que he rebut ofertes superiors i sóc l'executiu que menys rep de les deu societats d'autors més importants del món, entre les quals l'SGAE ocupa el lloc vuitè”, argumenta. Per les seves tasques d'assessorament a Gas Natural l'expresident espanyol Felipe González cobra 126.500 euros bruts a l'any, la meitat que Bautista.

El president de l'SGAE dedica la seva resposta a explicar la seva evolució salarial: va entrar cobrant 300 euros setmanals a l'SGAE l'any 1983, uns anys més tard van igualar-li el sou amb el director general i va cobrar uns 60.000 euros l'any i al 1996, en convertir-se en president del consell de direcció de l'organització, van cessar “les seves funcions simplement polítiques i representativas” i va cobrar 120.000 euros l'any.

Arribats a aquest punt, la seva “gestió directa” va fer pujar la recaptació de l'SGAE fins els 200 milions d'euros a l'any, assegura, i va començar “a rebre ofertes de feina per altres companyies nacionals i estrangeres”. Aleshores, la junta directiva va contractar els serveis d'una consultora internacional per “establir de forma independent” quina havia de ser la seva remuneració i condicions, segons la seva exposició.

El president de l'SGAE esgrimeix que la seva gestió ha permès que s'incrementi “el repart als socis en una mica més d'un 2100%” respecte les xifres de 2007. També convida a comparar el seu salari amb el d'altres executius de societats de gestió a Espanya, companyies de discos, emissores de ràdio i televisió.

L'expresident espanyol Felipe González cobra per la seva tasca de conseller independent de Gas Natural 126.500 euros bruts a l'any, mentre que José María Aznar en percep uns 200.000 euros per una tasca similar a Endesa.

Més continguts de