Cultura 21/01/2011

El president de l'SGAE aclareix que el seu sou és de 250.000 euros anuals

En una trobada digital, Teddy Bautista assegura que ha rebut ofertes superiors i que és l'executiu que menys rep de les deu societats d'autors més importants del món.

Redacció
2 min
Eduardo Bautista/ SGAE

BarcelonaEduardo Bautista, president de l'SGAE, ha confessat que cobra un sou de 250.000 euros anuals en 14 pagues en una trobada digital organitzada per la Societat General d'Autors i Editors. “Agraït” a l'internauta, de nom Bartolomé, que li ha permès aclarir “aquest tema recurrent”, Bautista ha precisat que es jubilarà amb el 60% del que cobri el dia del seu retir definitiu.

“A alguns els hi pot semblar molt, però et puc garantir que he rebut ofertes superiors i sóc l'executiu que menys rep de les deu societats d'autors més importants del món, entre les quals l'SGAE ocupa el lloc vuitè”, argumenta. Per les seves tasques d'assessorament a Gas Natural l'expresident espanyol Felipe González cobra 126.500 euros bruts a l'any, la meitat que Bautista.

El president de l'SGAE dedica la seva resposta a explicar la seva evolució salarial: va entrar cobrant 300 euros setmanals a l'SGAE l'any 1983, uns anys més tard van igualar-li el sou amb el director general i va cobrar uns 60.000 euros l'any i al 1996, en convertir-se en president del consell de direcció de l'organització, van cessar “les seves funcions simplement polítiques i representativas” i va cobrar 120.000 euros l'any.

Arribats a aquest punt, la seva “gestió directa” va fer pujar la recaptació de l'SGAE fins els 200 milions d'euros a l'any, assegura, i va començar “a rebre ofertes de feina per altres companyies nacionals i estrangeres”. Aleshores, la junta directiva va contractar els serveis d'una consultora internacional per “establir de forma independent” quina havia de ser la seva remuneració i condicions, segons la seva exposició.

El president de l'SGAE esgrimeix que la seva gestió ha permès que s'incrementi “el repart als socis en una mica més d'un 2100%” respecte les xifres de 2007. També convida a comparar el seu salari amb el d'altres executius de societats de gestió a Espanya, companyies de discos, emissores de ràdio i televisió.

L'expresident espanyol Felipe González cobra per la seva tasca de conseller independent de Gas Natural 126.500 euros bruts a l'any, mentre que José María Aznar en percep uns 200.000 euros per una tasca similar a Endesa.

stats