CULTURA
Cultura 16/07/2012

El president del patronat del Liceu serà nomenat pel Govern a partir d'aquest any

Serà escollit entre la societat civil cada 5 anys en comptes de ser un càrrec rotatori entre les administracions

Efe
1 min

BarcelonaEl president del Patronat de la Fundació Gran Teatre del Liceu serà nomenat pel president de la Generalitat a partir de la temporada que ve, 2012-2013, segons s'ha fixat avui amb la modificació dels estatuts del teatre barceloní.

Aquesta presidència tindrà una durada de cinc anys amb caràcter renovable i serà assumida per una persona de la societat civil nomenada pel president català, que, prèviament, haurà "escoltat" els quatre membres del Patronat, és a dir, el ministeri de Cultura, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació, a més de la mateixa Generalitat.

Segons un comunicat de l'històric coliseu barceloní, amb aquesta fórmula es garantirà la "continuïtat" en aquest càrrec, "a diferència del que passava fins ara", atès que es tractava d'un càrrec rotatori entre les diferents administracions del Patronat.

A més, segons el que s'ha acordat avui, la persona que sigui elegida president del Patronat ho serà també de la comissió executiva i s'atorgaran quatre vicepresidències que recauran sobre el conseller de Cultura, el secretari d'estat de Cultura, l'alcalde de Barcelona i el president de la Diputació.

Més enllà d'aquests canvis en la governança, el Patronat de la Fundació reunit avui també ha aprovat un pla director per a les pròximes cinc temporades, que constitueix el "full de ruta" per "consolidar el futur i la sostenibilitat" del Liceu a partir de mantenir una programació artística "equilibrada i diversa", així com un increment dels ingressos i una optimització dels recursos en el terreny econòmic.

stats