Cultura 04/01/2012

Els primers Gaudí post-'Pa negre'

X.s.
1 min

BARCELONA138 pel·lícules opten a guanyar alguna de les estatuetes dels premis Gaudí, i avui al migdia es coneixeran els nominats que participaran a la gala del 6 de febrer. Es tracta de la quarta edició dels guardons del cinema català, la primera després de l'èxit de Pa negre , consolidació definitiva dels Gaudí.

Entre la collita del 2011 hi ha candidats reforçats per l'èxit en festivals de cinema, com Los pasos dobles , la col·laboració entre Isaki Lacuesta i Miquel Barceló que va conquerir la Conxa d'Or al Festival de Sant Sebastià. També el drama al voltant de la immigració Catalunya über alles , de Ramon Térmens, premi a la millor direcció i premi especial del jurat al Festival de Màlaga.

Un altre dels films candidats podria ser Eva , el debut de Kike Maíllo, un relat de ciència-ficció amb la vista posada en clàssics del gènere com Intel·ligència artificial i 2001. Una odissea de l'espai . També hi pot ficar cullerada el thriller sobrenatural Emergo , del també debutant Carles Torrens, que tot i ser presentat al Festival de Sitges encara no s'ha estrenat. I, per descomptat, Mientras duermes , el nou gir cap al suspens de Jaume Balagueró.

Entre els documentals, cal tenir en compte 14 d'abril: Macià contra Companys i Pepe & Rubianes , de Manel Huerga, i Hollywood talkies , d'Òscar Pérez i Mia de Ribot. I atenció a dos films petits que podrien donar una sorpresa: Open 24H , de Carles Torres, i Puzzled love , dirigit per tretze estudiants de l'Escac.

stats