Cultura 21/08/2012

Un productor de televisió amb bon ull comercial

Xavier Cervantes
1 min

BARCELONA.La revifalla de la ficció televisiva dels últims anys també va cridar l'atenció de Tony Scott. Amb el seu germà Ridley van assumir la producció executiva de sèries de televisió ben tractades per les audiències. Van començar amb Numb3rs , una sèrie procedimental creada per Nicolas Falacci i Cheryl Heuto. El primer episodi el va emetre la CBS el 23 de gener del 2005, i als Estats Units es va mantenir durant sis temporades, fins al maig del 2010. El bon ull comercial dels Scott no va fallar, tot i que l'argument semblava que no podia estirar-se gaire: un agent de l'FBI (Rob Morrow, el metge de Doctor a Alaska ) que soluciona els casos amb l'ajuda del seu germà matemàtic (David Krumholtz).

Numb3rs va tenir molt d'èxit durant les primeres quatre temporades, quan era una aposta decidida per a la nit dels divendres. Finalment la CBS la va cancel·lar, un cop esgotada la fórmula.

L'altra gran aposta dels germans encara funciona. La mateixa CBS va tirar endavant The good wife , un drama judicial creat per Michelle i Robert King. L'actriu Julianna Margulies ( Urgencias ) interpreta una advocada casada amb un polític acusat de corrupció. La primera emissió va ser el 22 de setembre del 2009, i ja porta tres temporades completes.

L'univers de Ken Follett

Els Scott també van ser els productor executius de la minisèrie basada en Els pilars de la terra, el bestseller medieval de Ken Follett protagonitzat per Ian McShane i Rufus Sewell.

L'Edat Mitjana també és el context històric de Labyrinth , una minisèrie que adapta la novel·la de la britànica Kate Mosse. Aquest thriller històric sobre dues dones que busquen el Sant Grial és l'última producció televisiva dels Scott i encara no s'ha estrenat.

stats