Publicitat
Publicitat

Equipaments

El projecte de la Casa de les Llengües es dissol abans d'arrencar

L'havia creat la Generalitat el 2005, l'Ajuntament de Barcelona s'hi havia sumat el 2009 i s'havia d'inaugurar el 2014. Feia mesos que el projecte estava en un atzucac. Les seves funcions les assumirà el departament de Cultura

El Govern ha ratificat aquest dimarts la proposta de dissolució del consorci Casa de les Llengües. Les línies d'actuació que duia a terme el consorci seran assumides a partir d'ara per les diferents àrees del departament de Cultura. En concret, la seva tasca se centrava en la promoció, la preservació, l'ús i el desenvolupament de les llengües del món, com a vehicle de comunicació, civilització i diàleg, com a patrimoni cultural de la humanitat, i com a dret de les persones i les comunitats lingüístiques.

La notícia és el colofó a un projecte que va arrencar la Generalitat el 2005, amb el Centre Unesco de Catalunya i la Fundació Fòrum Universal de les Cultures. El 2009 s'hi va sumar l'Ajuntament, que va cedir el centre fabril de Can Ricard per a un període de 75 anys. Però després ha estat la Generalitat que s'ha retirat del projecte, i l'Ajuntament ja va anunciar fa setmanes que no apostaria per aquest centre a favor de la diversitat lingüística. Tot i així, s'acabaran les obres i es plantejarà a què es destina l'espai ubicat al 22@.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de