Equipaments
Cultura 27/12/2011

El projecte de la Casa de les Llengües es dissol abans d'arrencar

L'havia creat la Generalitat el 2005, l'Ajuntament de Barcelona s'hi havia sumat el 2009 i s'havia d'inaugurar el 2014. Feia mesos que el projecte estava en un atzucac. Les seves funcions les assumirà el departament de Cultura

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern ha ratificat aquest dimarts la proposta de dissolució del consorci Casa de les Llengües. Les línies d'actuació que duia a terme el consorci seran assumides a partir d'ara per les diferents àrees del departament de Cultura. En concret, la seva tasca se centrava en la promoció, la preservació, l'ús i el desenvolupament de les llengües del món, com a vehicle de comunicació, civilització i diàleg, com a patrimoni cultural de la humanitat, i com a dret de les persones i les comunitats lingüístiques.

La notícia és el colofó a un projecte que va arrencar la Generalitat el 2005, amb el Centre Unesco de Catalunya i la Fundació Fòrum Universal de les Cultures. El 2009 s'hi va sumar l'Ajuntament, que va cedir el centre fabril de Can Ricard per a un període de 75 anys. Però després ha estat la Generalitat que s'ha retirat del projecte, i l'Ajuntament ja va anunciar fa setmanes que no apostaria per aquest centre a favor de la diversitat lingüística. Tot i així, s'acabaran les obres i es plantejarà a què es destina l'espai ubicat al 22@.

stats