Cultura
Cultura 17/07/2012

Els promotors musicals i els gestors culturals també carreguen contra la pujada de l'IVA

L'Associació de professionals de la gestió cultural reivindica que la cultura és "un dret, no un luxe", mentre que l'Associació de promotors musicals adverteix que la pujada tindrà "conseqüències dramàtiques"

Ara
1 min
Bruce Springsteen en un moment pletòric del concert MANOLO GARCÍA

BarcelonaContinuen les reaccions d'indignació i preocupació del sector cultural davant la pujada de l'IVA. L'Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya (APGCC) "rebutja rotundament la decisió del govern espanyol d'augmentar l'IVA", reivindica que "la cultura és un dret i no un luxe" i fa una crida a tots els professionals i ciutadans afectats per la mesura perquè se sumin a la protesta. L'associació també anima a "iniciar la defensa d’una causa estretament lligada a la justícia social i demostrar que la ciutadania vol tenir accés a la cultura".

L'Associació de promotors musicals (APM), que representa el 80% dels concerts d'iniciativa privada que es realitzen a l'estat espanyol, ha advertit que la pujada de l'IVA tindrà "conseqüències dramàtiques per a la indústria de la música en viu", que es traduiran en "pèrdua de públic, de competitivitat com a destí musical i pèrdua d'activitat econòmica per a les ciutats que són seu de festivals i concerts".

El sector de la música, afegeix el comunicat de l'associació, és un "sector estratègic i amb un gran creixement potencial" que genera globalment centenars de feines directes i indirectes i uns 400 milions d'euros de facturació global. Les mesures del govern, per tant, farien "disminuir significativament el nombre d'assistents als concerts, provocarien la caiguda d'ingressos per concert i farien inviable la promoció d'espectacles al país, cosa que provocaria el tancament d'empreses i la pèrdua de milers de llocs de treball".

stats