Cultura 01/05/2013

Els Estats Units treuen Espanya de la llista de països on es practica més la pirateria a internet

El ministre Wert es mostra satisfet i reafirma la "defensa" que fa el govern espanyol de la propietat intel·lectual

Agències
2 min

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha reafirmat aquest dijous el "compromís" del govern espanyol en "la defensa de la propietat intel·lectual a internet". Wert s'ha mostrat satisfet després que aquest dijous els Estats Units fessin pública la llista de països que més violen la propietat intel·lectual, entre els quals, per segon any consecutiu, ja no hi ha Espanya. Amb tot, malgrat no aparèixer en la llista, els autors no s'acaben de fiar d'Espanya, que continua en procés d'observació.

Després de la seva sortida l'any passat de l'anomenada 'Watch List', aquest dimecres la Cambra de Comerç dels Estats Units (USTR) ha ratificat la permanència d'Espanya fora de la llista de països que no defensen de forma efectiva els drets dels creadors a internet. Davant d'aquest fet, Wert ha declarat que "independentment de la decisió, en aquest cas positiva, de la Cambra de Comerç nord-americana, el govern espanyol continuarà amb el full de ruta d'actuacions previstes en nom del seu compromís amb els autors i creadors".

Segons Wert, l'executiu de Rajoy ha demostrat "el seu compromís amb la defensa de la propietat intel·lectual a internet a través de la millora d'un marc normatiu en el qual estem treballant, com és el de la reforma de la llei de propietat intel·lectual, en dues fases (la primera parcial i la segona més profunda), i amb el reforç dels treballs de la Comissió de Propietat Intel·lectual", ha destacat.

En opinió del ministre, "no cal oblidar que la cooperació més enllà de les nostres fronteres resulta imprescindible per fer efectius drets en un àmbit, el digital, que no coneix límits geogràfics".

Espanya, en observació

En realitat, i malgrat la satisfacció de Wert després d'anys que Espanya estigués en la llista negra de la pirateria, el cert és que l'Estat continua en procés d'observació. Juntament amb el Salvador, l'Estat serà sotmès a un intens escrutini per intentar saber si les mesures que s'han posat en marxa han aconseguit millorar un problema endèmic: el de la falta de respecte a la propietat intel·lectual. Els autors de la llista afirmen que analitzaran "els progressos que es fan en la matèria".

A la llista dels països del món on menys es respecta la propietat intel·lectual hi ha Barbados, Bulgària, Ucraïna, la Xina i Trinitat i Tobago.

stats