Publicitat
Publicitat

Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 obres de pensament

J. Pòrtulas / S. Grau, Jordi Llovet, John Berger, François de la Rochefoucauld i Marcel Duchamp

Saviesa grega arcaica. J.Pòrtulas/S.Grau. Adesiara
La filosofia grega arcaica, representada pels fragments de gairebé una trentena de pensadors i concentrada en prop d'un miler de pàgines. Jaume Pòrtulas i Sergi Grau han dividit tota aquesta saviesa en seccions i l'han acompanyada de titolets per aplanar el camí als lectors fins a l'origen del pensament occidental.

Brins de literatura universal. Jordi Llovet. Galàxia Gutemberg
Jordi Llovet repassa els grans clàssics traduïts al català, des d'El poema de Gilgamesh fins a la literatura actual, amb una acurada selecció dels articles que ha publicat a la premsa des de fa més deu anys.

Maneres de mirar. John Berger. Edicions de 1984
El català s'afegeix a les més de vint llengües en què es pot llegir Maneres de mirar, un assaig pioner en l'anàlisi crítica de les imatges. L'origen del llibre es remunta a una sèrie de televisió emesa el 1972 per la BBC.

Reflexions o màximes i sentències morals. François de la Rochefoucauld. Edicions de la Ela Geminada
Aquestes màximes, amb què l'autor retrata amb lucidesa i escepticisme els comportaments humans com l'amistat o l'amor, són fruit de la seva participació assídua en diversos salons literaris parisencs, com és el cas del de Madeleine de Sablé o el de la marquesa de Sévigné.

Escritos. Marcel Duchamp. Galaxia Gutenberg
Primera edició en llengua castellana exhaustiva i anotada dels escrits de Duchamp. Els seus textos són una eina imprescindible per endinsar-se en la complexitat del seu univers creatiu, que va revolucionar l'art del segle XX pel seu qüestionament de l'obra d'art.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT