Cultura 19/05/2012

20 propostes diverses i d'arreu de Catalunya per la Nit del Museus

Sis tries diferents entre la multitud d'activitats que els museus catalans fan aquesta nit

Ara
3 min
Museus d'art locals amb vocació universal

Barcelona1.La Nits dels Museus per als més petits

1.Fundació Antoni Tàpies. A les vuit del vespre, el museu fa una presentació de l'obra de l'artista i, tot seguit, ofereix un joc de pistes per descobrir els aspectes més significatius de l'obra de Tàpies. Recomanat per a nens i nenes de 6 i 12 anys.

2.MNAC. El museu de Montjuïc ofereix dues activitats per al públic familiar a l'entorn de l'exposició 'Catalunya 1400. El Gòtic Internacional' i les col·leccions d'art romànic i gòtic: 'Caplletres. El món en una inicial', on els més petits descobriran els secrets que amaguen les inicials dels manuscrits medievals (recomanat a partir de 4 anys) i 'S'ha pintat un crim i El robatori del bestiari', on els més petits buscarn un lladre i un assassí dins les sales d'art medieval del museu (recomanades a partir de 9 i 7 anys respectivament).

3. Institut d'Estudis Ilerdencs. Aquest centre mostra a la seva sala d'exposicions el material artístic de 'Hansel i Gretel', el clàssic dels germans Grimm que el Centre de Titelles de Lleida va estrenar el 2003.

2.La Nits dels Museus més contemporània

1.Macba. El acaba d'obrir l'exposició temporal de l'artista nord-americana Rita McBride 'Oferta pública'.

2.Fundació Godia. Aquest centre presenta, 'Els ulls de l'ànima' una selecció dels vídeos de la col·lecció del matrimoni francés Lemaitre.

3.Can Framis. Fundació Vila Casas. El museu oferirà visites guiades a 'Travessa d'instants', els fons de la col·lecció permanent actualment exposats.

4.La Panera. El museu lleidatà ofereix visites guiades a les exposicions que té en cartell: 'A la derriba', de Juan López; 'El Repartiment', de Rogelio López Cuena, i 'Realitat Inversa, de Xoán Anleo'.

5.Bòlit. El museu d'art contemporani de Girona presenta "Ænvers Girona_Mapes Intangibles", un projecte que combina la cartografia urbana, el coneixement, l'art i el turisme.

3.La banda sonora de la Nit dels Museus

1.MNAC: Andrea Motis i Joan Chamorro Grup

2.Museu de la Música: el grup Ocumé interpretaran clàssics del pop i del rock a cappella.

3.Museu Tèxtil i de la Indumentària . Oferirà un concert de swing i gipsy jazz a les deu de la nit.

4.Museu d'Arts Decoratives: el trio Platan Manush omplirà de música pop Museu d'Arts Decoratives a tres quarts d'onze de la nit.

5. Museu Marítim de Barcelona. A partir de les set de la tarda, el museu comença la nit amb el concert 'Música a bord! a càrrec de la Raval’s Band, la formació amb més de 50 músics de l’Escola de Músics i JPC.

6. Caixaforum Lleida. El jazz de Nova Orlens arriba Lleida de la mà dels sis components de la Gumbo Jass Band a les set de la tarda i a les nou de la nit

4.Dansa per celebrar la Nit dels Museus

1. Museu Torre Balldovina. Coincidint amb l'exposició 'La Nova Cançó. La veu d'un poble' el museu ofereix un espectacle dansa als jardins

2. Museu Agbar de les Aigües. Un espectacle de dansa és el tret de sortida per conèixer el patrimoni industrial del museu.

5.La Nit dels Museus sobre rodes

1.Museu de l’Automoció de Lleida. Aquest centre proposa redescobrir els microcotxes, els vehicles que es trobaven més a l’abast de les classes populars que no podien adquirir un vehicle més gran durant als anys 50 a l'Estat, abans de l'aparició massiva del Seat 600 als primers anys 60.

2. Museu de la Moto. Aquest centre proposa un recorregut per la història de la moto catalana, des del 1905 fins al 2010 a través de de setanta models representatius de la més de cent seixanta marques que van arribar a existir arreu de Catalunya.

6.Perles rares de la Nit dels Museus

1.Museu dels Invents de Barcelona. El MIBA convida els visitants a descobrir les peces més soprenents del seu arsenal d'invents.

2.Teatre Museu El rei de la Màgia. Un homenatge a l'il·lusionisme a través de llibres, cartells i altres estris relacionats amb aquest món ple d'enginy i imaginació.

stats