Cultura 30/06/2012

La protagonista d''Emmanuele', hospitalitzada per un vessament cerebral

L'actriu holandesa Sylvia Kristel es troba hospitalitzada a Amsterdam des del passat dijous

Efe
1 min
Sylvia Kristel el 2009 / Wikipedia

Brusel·lesL'actriu holandesa Sylvia Kristel, protagonista d'Emmanuelle', un dels clàssics més importants del cinema eròtic es està hospitalitzada a Amsterdam després d'haver patit, el passat dijous, un vessament cerebral a casa seva. "M'agradaria dir que encara hi ha esperances de que es recuperi ràpidament, però hem de ser realistes", ha dit el seu fill Arthur a l'agència de notícies belga.

L'actriu, de 59 anys, estava en tractament per un càncer de gola que pateix des de fa 10 anys, però ha hagut d'interrompre el tractament pel seu delicat estat de salut.

La cinta francesa 'Emmanuelle', inspirada en la novel·la homònima de Marayat Bibidh Andriane, va trencar el tabú del sexe al cinema a la dècada dels setanta. El director francès Just Jaeckin va convertir l'erotisme en la base central de la trama. La pel·licula es va filmar a les illes Seychelles amb un pressupost de 394.000 euros, en va recaptar 78,9 milions, i a països com França i Japó va estar en cartell durant més d'una dècada.

L'abril del 2011, Kristel va confessar que li agradaria tenir un "petit paper" en la versió en 3D del film que aleshores s'estava preparant i que desitjava seguir amb la seva carrera com a realitzadora. El 20087 va dirigir el curtmetratge d'animació 'Topor et moi'.

stats