Cultura 25/08/2019

Plácido Domingo, aclamat amb fervor al Festival de Salzburg

Gairebé tot el públic ha ovacionat el tenor, acusat d'assetjament sexual

Agències
2 min
Plácido Domingo després de la seva actuació a Salzburg

SalzburgSota els crits de "Bravo!" i amb un fort i llarg aplaudiment, el públic del Festival de Salzburg ha rebut aquest diumenge Plácido Domingo en la seva primera actuació després que fos acusat d'assetjament sexual per part de nou dones. El cantant ha aixecat aplaudiments entusiastes i prolongats no només al final de la funció, sinó també després de les diverses àries que ha interpretat i al principi, abans de començar l'actuació. Domingo ha tornat als escenaris amb l'òpera 'Luisa Miller', de Verdi.

"Domingo!" i "Bravo Domingo!" són alguns dels crits que han llançat els espectadors de l'auditori del Grosses Festspielhaus al veure el tenor i baríton a l'escenari. Gairebé tot el públic també s'ha posat dret per aclamar Domingo. En canvi, ni abans, ni durant, ni després de la funció s'han fet manifestacions crítiques o de protesta i la representació ha transcorregut amb total normalitat.

L'actuació al Festival de Salzburg ha sigut la primera de Domingo després que l'agència nord-americana Associated Press publiqués el 13 d'agost els testimonis de nou dones que afirmen que el tenor les va assetjar sexualment durant la dècada dels anys 80. El mateix dia, el cantant va respondre dient que les “al·legacions de persones anònimes” eren “profundament preocupants i inexactes”. Domingo va assegurar que no era conscient que allò que feia era assetjament i va defensar-se dient que eren altres temps. “Reconec que les normes i els estàndards que avui ens jutgen (i així ha de ser) són molt diferents de com eren en el passat”, va afirmar. Arran d’aquestes informacions, algunes institucions com l’Orquestra de Filadèlfia i l’Òpera de San Francisco han cancel·lat els concerts que tenien programats amb Domingo. En paral·lel, l’Òpera de Los Angeles –que el tenor dirigeix des del 2003– ha obert una investigació.

stats