Literatura
Cultura 06/01/2011

Trenta-cinc aspirants rivalitzen pel premi Pla

També es farà públic el guanyador del premi Nadal, que aquest any es dedica al desaparegut Miguel Delibes

Redacció
1 min

BarcelonaL'Hotel Palace de Barcelona acollirà aquesta nit la 43a edició dels premis Josep Pla de narrativa, organitzats per l'editorial Destino. S'hi han presentat un total de 35 aspirants i la majoria d'obres són novel·les de temàtica actual i contemporània. El jurat de l'edició d'enguany l'han format Esther Pujol, Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Antoni Pladevall i Àlex Sussana. L'últim guardonat amb el premi Pla va ser l'escriptora Llucia Ramis, per la novel·la Egosurfing.

Aquesta nit també s'entregarà el premi Nadal de novel·la, en castellà. En la seva 67a edició, el certamen literari –un dels més antics d'Espanya– es dedicarà a l'escriptor Miguel Delibes, mort al mes de març. Han format part del jurat noms com Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales, que han deliberat entre les 284 novel·les rebudes. Clara Sánchez amb Lo que esconde tu nombre va ser la guanyadora de la passada edició.

Entre els convidats que han confirmat l'assistència als premis destaquen Ana María Matute, Eduardo Mendoza, Maruja Torres, Miquel de Palol, Martí Gironell o Carme Riera, entre d'altres.

stats