ART
Cultura 12/06/2012

El quadre que ven la baronessa Thyssen per tenir liquiditat

S'exposa a Christie's l'obra de John Constable amb què la col·leccionista espera aconseguir 30 milions d'euros

Efe
2 min
'La resclosa' de John Constable

BarcelonaChristie's exhibex des d'avui a Londres la pintura 'La resclosa', de John Constable (1776-1837), una de les joies de la col·lecció privada de Carmen Thyssen que se subhasta el 3 de juliol amb un valor estimat de fins a 25 milions de lliures (30,7 milions d'euros). L'obra, "una de les pintures més importants que s'han venut a Londres en les últimes dècades", segons la sala de subhastes, s'exhibirà durant dos dies a la capital britànica com a part d'una col·lecció d'obres mestres que inclou treballs de Rembrandt, Breughel, Picasso i Bacon.

22 anys després, 18 milions més

El baró Heinrich von Thyssen va adquirir l'obra de Constable el 14 de novembre de 1990 a la casa de subhastes Sotheby's per 13 milions d'euros, el major preu pagat fins aquell moment per un quadre d'un autor britànic. El passat 29 de maig, la baronessa Thyssen va anunciar que vendria aquesta obra de la seva col·lecció privada per aconseguir liquiditat, després de negociar durant un any amb les cases de subhastes Sotheby's i Christie's.

Amb anterioritat, Carmen Thyssen havia parlat amb el Ministeri espanyol de Cultura per tractar una opció de compra "més barata i a terminis", segons ella mateixa va explicar, una opció que finalment "no va fructificar". La baronessa va qualificar de "alguna cosa excepcional" la venda de 'La resclosa'. La pintura és l'única en mans privades d'una sèrie de sis quadres que Constable va acabar entre 1819 i 1825, i mostra un paisatge de la vall de Dedham, al comtat de Suffolk (est d'Anglaterra). Un altre dels treballs d'aquesta sèrie, 'El carro de fenc', s'exposa a la National Gallery de Londres.

Christie's calcula que la col. lecció de 50 pintures a la venda es rematarà per uns 246 milions d'euros en una subhasta que qualifica com una "oportunitat per al mercat internacional de l'art de fer-se amb obres dels pintors més rellevants dels últims 500 anys ".

stats