Arts escèniques
Cultura 29/12/2014

Reus tindrà una nova seu de l'Institut del Teatre

La capital del Baix Camp es convertirà en la primera ciutat fora de la demarcació de Barcelona amb una oferta acadèmica d'arts escèniques el curs 2015-2016

Agències
1 min

Barcelona/ReusReus serà la primera ciutat fora de les comarques barcelonines que acollirà estudis de teatre i circ. Així ho ha declarat aquest dilluns l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, amb l'anunci de la creació d'un centre de grau superior de formació professional amb la col·laboració de l'Institut del Teatre. L'Ajuntament ha informat també que l'Institut només donaria guia i suport al model organitzatiu i acadèmic a aquesta proposta que engegarà motors a partir del curs 2015-2016.

La seu inicial de l'oferta acadèmica serà al Centre de les Arts Gestuals i del Circ, i després s'hi afegiran els espais de l'antic Vapor Vell. Segons Pellicer, "aquest acord reforça la capitalitat teatral i cultural de la ciutat de Reus, que ha esdevingut un referent en aquest àmbit amb la seva important oferta teatral estable, els festivals Trapezi i COS i últimament amb l'activitat del Widget-Centre de les Arts Gestuals i del Circ".

L'alcalde i el regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, han explicat que les negociacions amb la Diputació de Barcelona –de qui depèn l'Institut del Teatre– i la de Tarragona es concretaran en les pròximes setmanes amb la firma d'un conveni que determinarà el seu assessorament en aquest projecte. L'estiu de l'any que ve s'obrirà la matriculació i l'oferta de 30 places, que s'ampliaran a 90 en una segona fase.

stats