Cultura 03/09/2019

Roben un grafiti de Banksy de les portes del Pompidou

L'obra, situada en un dels cartells exteriors del museu, era un homenatge als fets de Maig del 68

Ara
1 min
Roben un grafiti de Banksy

BarcelonaEl Centre Pompidou de París ha fet saber a través de les xarxes socials que diumenge a la matinada van robar un grafiti que Banksy va fer l'any 2018 en un dels cartells que indicaven l'entrada de l'aparcament de l'edifici. Si bé l'obra de l'artista de Bristol no formava part de la col·lecció del museu, s'havien pres mesures per garantir-ne la conservació. "Estàvem orgullosos que l'artista escollís un costat del nostre edifici per crear-lo", ha tuitejat l'equip del centre. Per això han assegurat que iniciaran accions legals de denúncia.

L'obra representa una rata amb el morro cobert i armada amb un objecte poc definit (podria ser un coet, un petard o un cúter). Banksy la va fer l'any 2018 per retre homenatge als fets del Maig del 68, quan milers de joves van sortir als carrers de París per capgirar l'ordre establert. Per emportar-se-la, els lladres han tallat la part del cartell ocupat per l'obra.

No és la primera obra de l'artista que roben aquest any a la capital francesa. Al gener va desaparèixer el grafiti que homenatjava les víctimes de l'atemptat de la sala Bataclan.

stats