Cultura 14/03/2022

La runa de Notre-Dame en revela els secrets

La reconstrucció treu a la llum una part de la tribuna original de la basílica i un important sarcòfag de plom del segle XIV

Ara
1 min
Notre-Dame, intacta, en una foto d’arxiu.

BarcelonaLa reconstrucció de la catedral de Notre-Dame després de l'incendi de l'abril del 2019 està permetent tornar l'esplendor a la basílica i, alhora, conèixer-ne millor la història: l'excavació preventiva abans d'instal·lar-hi una bastida que permeti la reconstrucció de la fletxa ha tret a la llum una nova part de l'antiga tribuna del segle XIII que separava el cor de la nau, un fragment de la qual es pot veure al Museu del Louvre. Com ha anunciat el ministeri de Cultura francès aquest dilluns, els nous fragments han aparegut en un forat on havien llençat les restes d'aquesta construcció, que va ser destruïda el segle XVIII, i constitueixen "un descobriment de gran interès".

Durant les excavacions també ha sortit a la llum una base empedrada que data a tot estirar del segle XVIII, sota la qual hi ha nombroses sepultures. Les sepultures són damunt uns paviments que podrien ser del segle XIII, quan el temple va entrar en funcionament. I en destaca un sarcòfag antropomorf de plom que podria ser del segle XIV i que, per les característiques i el lloc on s'ha trobat, podria correspondre a un alt dignatari. Fons del ministeri de Cultura asseguren que aquests vestigis tenen "una qualitat científica destacable" i que ajudaran a conèixer millor la història de Notre-Dame.

stats