Cinema
Cultura 16/04/2015

Rússia prohibeix la difusió de la pel·lícula 'Child 44', ambientada a l'URSS

El Ministeri de Cultura rus al·lega que projectar aquest film és "inacceptable", ja que tergiversa els fets que es van produir a l'antiga URSS a la Guerra Freda

Efe
1 min
Cartell de 'Child 44' / WIKIPEDIA

MoscúEl Ministeri de Cultura rus ha prohibit la difusió de la pel·lícula 'Child 44' als cinemes. Protagonitzada per l'actor Tom Hardy, el film està ambientat a l'antiga URSS en plena Guerra Freda. "La companyia Central Partnership –l'empresa difusora– s'ha posat en contacte amb els cinemes per comunicar-los que el Ministeri de Cultura ha retirat la llicència de projecció. Sense explicar els motius", ha informat una font a l'agència russa de notícies TASS.

La pel·lícula, dirigida pel suec Daniel Espinosa i amb un repartiment de prestigi amb els actors Gary Oldman i Noomi Rapace, havia d'estrenar-se aquest divendres a Rússia. El Ministeri de Cultura ha criticat aquest dijous la pel·lícula per tergiversar els fets històrics, interpretar una visió peculiar dels fets que van passar a la URSS abans i després de la Segona Guerra Mundial, i oferir una imatge irreal dels ciutadans soviètics d'aquell temps, segons informa l'agència Interfax.

En aquest sentit, el Ministeri creu que projectar aquest film és "inacceptable". 'Child 44' explica la història de Lev Demidov (Tom Hardy), que cau en desgràcia quan es nega a participar a la repressió de la seva pròpia esposa, fet que li costarà la obligació d'haver de treballar com a policia en una ciutat de províncies. Allà investigarà un assassí en sèrie que ha matat 44 nens, mentre és perseguit pels seus antics amics chekistes, pertanyents a una organització política i militar soviètica.

stats